Спортното развитие в София и онлайн обществото

photo_library
 • Спортното развитие в София и онлайн обществото

  Снимка: pxhere.com

 • Спортното развитие в София и онлайн обществото

  Снимка: pxhere.com

Можем да говорим безкрай за спортното развитие в страната и как то се променя през годините, тъй като имаме всички инструменти, с които да не оставим физическия спорт на заден план. В последно време сякаш сме намерили пътя към изграждането на спортна култура в нашето общество, но все още има много от този път, който трябва да извървим и единственото сигурно нещо е постоянството, с което всички ние трябва да работим към установяване на тази цел. 

Светът непрекъснато се развива и усъвършенства, а технологиите и научните открития само ще напредват. И така, нарастваща е и тревогата за това как ще изглежда бъдещето в свят, който се върти около технологии и онлайн забавление. Използвайки думите на Проф. Кирил Аладжов можем да заключим, че освновите се полагат в семейството. И това е факт. Лидерство, устойчивост, воля, трудолюбие и позитивност са все качества, които искаме да притежаваме и усъвършенстваме и спортът ни дава шанс да направим точно това.

Въпреки това, пътят към тези човешки качества не е необходимо да преминава изцяло през онлайн пространството, нито само и единствено през спортните площадки. И двете могат да работят заедно. Съществува необходимост от многофункционални спортни комплекси, но също така е необходимо да развием познанието си за предимствата на „онлайн обществото“.

Бенджамин Спраг е британски професионален покер играч, който споделя, че намира удоволствие в това да играе пред своите последователи в стрийминг платформата Туич. Чудесен пример как социалният елемент не се губи в онлайн простраството, а напротив, само обогатява човешките взаимоотношения по различен начин. 

Физическият спорт срещу онлайн игралните платформи е тема не толкова в медийното пространство, а повече в общественото. Хората не са склонни да приемат лесно радикални промени дали заради свои предрасъдици, или поради самото естество на промените. По подобен начин има множество промени в правилата на футбола като една от тях е включването на видео-асистент рефер, което се възприема като пагубно за основните ценности на спорта. Повече за това по-късно.

В момента се изграждат многофункционални спортни зали и в бъдеще ще се осъществи и така необходимото обновяване на други спортни съоръжения, и това е единственият път напред. Основата за физическото развитие, което бихме искали да видим, трябва да бъде поставена. И очевидно, това изисква огромен капитал и финансова подкрепа, но това не трябва да се възприема като инвестиция с краткосрочна продължителност. Инвестицията е за бъдещето.

През септември 2020 г., ВК Левски основа новия многофункционален спортен комплекс Sports Center Garitage. Всички приходи ще се върнат в клуба и така ще се създаде самоподдържаща се среда, в която клубът може да развива своята дейност. Силвано Пранди говори изключително високо за новите съоръжения, като ги сравнява с тези в Ювентус и Милан. Една наистина монументална промяна в развитието и също така предоставя възможност за израстване, сравним с европейските стандарти.

Събития от този вид могат да служат като мотивация, защото все още този спортен дух е жив. Създаването на тези съоръжения ще надхвърли сферата на маркетинга, но също така може да вдъхнови цяло поколение да се впусне в спорта, а и сега те ще разполагат с база от най-високо качество. Освен тези, които ще започнат тепърва, какво ще кажете за онези, които прекарват целия си живот в предишните не толкова задоволителни условия? Тяхното обновено желание и мотивация да не се отказват и придържат към избрания от тях спорт трябва да бъде най-голямата ни награда.

Да, компютрите и интернет промениха света, това е безспорен факт. Въпреки това, трябва да се променим с него. Което не означава, че трябва да забравим миналото, ни най-малко. Вместо това можем да приемем вечното изменение и да направим така че то да работи в наша полза. Да, ние прекарваме повече време пред компютрите, но физическото възпитание е абсолютно жизнено важно за човешкото развитие, винаги е било и винаги ще бъде, а двата свята могат да съществуват заедно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 50 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (18%, 94 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 85 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (48%, 252 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 41 Гласове)
Общо гласували: 522 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София клуб „Цанев“ триумфира на държавното по олимпийско карате...

Състезателите на клуб „Цанев“ доминираха на държавното първенство по олимпийско карате с 24 златни, 18 сребъ...

Прочети още keyboard_arrow_right