Трасето на софийския маратон минава през целия център

София, маратон, трасе

Снимка: "София - европейска столица на спорта"

Традиционният Wizz Air София маратон, насрочен за 13 октомври, ще затвори целия център, съобщават организаторите. Новото трасе се подготвя и изчислява повече от година, като преминава през месеци обсъждане. Сертификатът бе получен след инспекцията на представителя на ИААФ Жан Мари Грао, който през май измери и одобри предложеното от организаторите трасе.

От тази година старт-финалът ще е на пл. Александър Батенберг, пред Националната художествена галерия. Оттам то се вие между Президентството и Министерски съвет до Лъвов мост, обратно до ул. Алабин, по улиците "Гурко" и "Раковски" до Военния дом, после по Царя до Софийски университет, оттам по бул. "Левски" и бул. "Дондуков" през моста Чавдар по бул. "Владимир Вазов" и после по обратния път до пл. Александър Батенберг. За толерантност и разбиране апелират към гражданите организаторите.

Състезанието по софийските улици е едно от 150-те в света, които дават точки за класиране на шампионата на планетата за ветерани. Същевременно Софийският маратон получи 5 звезди за качество на надпреварата от престижната „Running for all“ – Европейската асоциация за масови шосейни бягания.

Маратонът отново ще определи шампионите на 42.195 км. Wizz Air пак ще осигури на всеки стартирал в основните дисциплини по един еднократен ваучер на стойност 20 евро, който може да се използва в рамките на година за закупуване на самолетен билет до желана дестинация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right