В София Стефка Костадинова прие факела с олимпийския огън (СНИМКИ)

photo_library
  • В София Стефка Костадинова прие факела с олимпийския огън (СНИМКИ)

    Снимка: bgolympic.org

  • В София Стефка Костадинова прие факела с олимпийския огън (СНИМКИ)

    Снимка: bgolympic.org

  • В София Стефка Костадинова прие факела с олимпийския огън (СНИМКИ)

    Снимка: bgolympic.org

Българският олимпийски комитет отбелязва днес международния Олимпийски ден и Деня на българския олимпиец с редица дейности. В София председателят на БОК Стефка Костадинова посрещна щафетата и прие от ръцете на студенти от НСА факела със символичния олимпийски огън.

„Днес е празник в целия свят. Желая на всички български олимпийци здраве и сила. А на вас – бъдещите спортни звезди, пожелавам да постигнете успехите на големите български шампиони, които са гордост за нацията,“ обърна се към студентите Костадинова.

Щафетата стартира по-рано сутринта пред сградата на НСА на ул. Гургулят“ и премина през Националния стадион „Васил Левски“. В носенето на факела се включиха част от трениращите там национални лекоатлети и деца от атлетическите школи. През целия маршрут по софийските улици до финала в комплекс „Спортна София“ в Зона В5 бегачите бяха бурно приветствани от столичани и гостите на София.

Стефка Костадинова даде старт на кросовото бягане из алеите на най-новия софийски парк „Възраждане“, в което се включиха ученици от столичните училища, представители на НСА и други висши училища.

Ден по-рано в НСА Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец бяха ознаменувани с демонстрации в един от петте нови за игрите в Токио олимпийски спорта – скейтборд.

Днешният ден е по-специален и за най-титулуваната българка в историята на олимпийските игри. Мария Гроздева празнува рожден ден точно на 23 юни, притежателката на рекордните пет олимпийски медала, два от които златни – в момента е в усилена подготовка за игрите в Токио идния месец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right