Весела Лечева е избрана в авторитетна Комисия на МОК

Весела Лечева е избрана в авторитетна Комисия на МОК

Снимка: ММС

Весела Лечева беше избрана да бъде член на авторитетна Комисия към Международния олимпийски комитет, съобщават от БОК.

Легендата на спортната стрелба вече е част от специалистите, които ще отговарят за "Обществените въпроси и корпоративните комуникации".

Лечева заслужи престижното признание да е в Комисията заедно с редица светила на спорта, науката, изкуството и икономиката, като Пол Шмит, Спирос Капралос, Кристи Ковънтри и др.

„Основна задача на звеното към МОК е „да работи по стратегии за предпазване и промотиране анатомията и неутралитета на спорта“. То също така ще съветва относно ролята на спорта и олимпизма в обществото, като принос към целите на ООН за устойчиво развитие и към мира“, съобщават от БОК.

Весела Лечева и нейните колеги ще препоръчват подходи за позициониране на МОК като лидер на мисълта и влияние върху политиката на международната сцена. Те ще спомагат за разработването на стратегии, които да позволят визията и мисията на МОК в обществото да достигнат до глобална аудитория, в пълно съответствие със стратегията "Олимпизъм 365". Председател на Комисията е Луис Алберто Морено, бивш икономически министър на Колумбия и посланик в САЩ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ралица Митева е единственият ни полуфиналист на СК по модерен пет......

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени в София, съобщават от БФМП...

Прочети още keyboard_arrow_right