Весела Лечева подготвя основен ремонт на стрелбището в кв. "Гео Милев" в София

-

Снимка: Facebook

Председателят на Българската федерация по спортна стрелба и на Българския стрелкови съюз Весела Лечева подготвя основен ремонт за стрелбището в столичния квартал „Гео Милев“. Това стана ясно по време на нейната поредна инспекция на стрелковия комплекс, който е единственото място в София, на което може да се провеждат организирани тренировки и състезания по стрелба.

Комплексът от години е в лошо състояние. Той разполага с 50-метрово открито стрелбище за малокалибрено оръжие с 22 коридора и 10-метрово на закрито с 30 индивидуални сектора. 25-метровото стрелбище не работи от години, тъне в разруха и се нуждае от спешен ремонт.

Десетки деца от софийски спортни клубове тренират в занемарената база, но идеята на Весела Лечева е трагичното състояние на центъра на бъде променен изцяло за нуждите на този спорт и да започне основен ремонт и подновяване на цялата техническа част.

"Аз съм израснала на това място и тренирала през всичките си години като състезател. Боли ме, че нещата изглеждат по този начин и истински чудеса правят треньорите, за да задържат децата да стрелят в тези условия. Не може да продължава така", коментира Лечева.

По думите ѝ, след проведен разговор с министъра в оставка Радостин Василев, на място е изпратена комисия, която да оцени предстоящите основни ремонтни дейности. Лечева е получила уверение, че ремонтът може да започне скоро. От федерацията са готови с необходимите документи, добави тя.

"Ако трябва и лични пари ще извадя, но искам да направя това място да изглежда приветливо и професионално за стрелба. Ние имаме страхотни състезатели, които постигат успехи за България на олимпийски игри, световни и европейски първенства и не бива да се подготвят в такива условия. Нищо не може да промени решението ми за основна реконструкция и се надявам още през септември месец да започнем с дейностите", категорична е Весела Лечева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right