Жребият за мача България - РЮА за Купа Дейвис ще се тегли в четвъртък в София

Жребият за мача България - РЮА за Купа Дейвис ще се тегли в четвъртък  в Со

Снимка: БФТ

Входът за зрители е свободен, мачовете се играят на тенис-комплекса до зала София

Жребият преди мача между България и Република Южна Африка в турнира за Купа "Дейвис" ще бъде изтеглен в четвъртък (15 септември), определи супервайзърът Ясин Лахдар от Тунис, представляващ Международната федерация по тенис (ITF) за двубоя в София, съобщиха от БФТ.

Церемонията започва в 13:00 ч. в централната сграда на Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина, където в петък и събота (16-17 септември) ще се изиграе срещата между двата тима от Световна група II на световното отборно първенство за мъже.

Ден по-рано - в сряда (14 септември), ще се проведе официалната пресконференция с участието на капитаните на двата отбора - Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург. Брифингът е насрочен за 13:00 ч. също в БНТЦ.

Във всеки от двата състезателни дни мачовете ще започват в 13:00 ч. Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните. Всички срещи ще бъдат предавани на живо по телевизия b1b.box - най-новия български спортен канал, излъчван в мрежите на най-големите кабелни и сателитни оператори в страната.

Българският отбор е в състав Димитър Кузманов (№162 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№332), Александър Донски (№587) и Пьотр Нестеров (№877). Гостите от Южна Африка са в състав Филип Хенинг (№1310), Ричард Тонгоана (без класиране), Лейтън Кронйе (без класиране) и Рейвън Клаасен (№73 на двойки).


Победителят в мача между България и РЮА ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 г. Загубилият ще играе плейоф за Световна група II идната пролет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right