147 машини обработват столичните улици срещу заледяване, приоритетно на градския транспорт

147 машини обработват столичните улици срещу заледяване, приоритетно на гра

Снимка: Столица.bg

Към Витоша се допускат автомобили с вериги, от 11 до 14 ч. не се разрешава движението на превозни средства по планинските пътища

Продължава обработката със смеси срещу заледяване във всички райони на Столичната община във всички 24 райони на Столичната община, съобщиха от Московска 33.

Приоритетно това се прави по улици и булеварди, по които се движи градският транспорт. ОБработката започна още през нощта в първите минути на обещания от синоптиците снеговалеж.

Към 7:30 ч. са започнали частични обработки и по някои основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици в зависимост от снеговалежа. На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени участъци от двата пътя - кв. „Бояна“ – местност Златни мостове, и кв. „Драгалевци“ – хижа „Алеко“. Ще се допускат само автомобили, с вериги.

В интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се разрешава движението на превозни средства по планинските пътища.

Към момента градският транспорт се движи при зимни услови по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии. Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми.

Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) извършват постоянни обходи на терен.

От Столичната община напомнят на шофьорите да карат само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

14 подвижни секции ще обслужват трудноподвижните хора в София за ......

За улеснение на избирателите в неравностойно положение Столичната община организира 14 подвижни избирателни секции за пр...

Прочети още keyboard_arrow_right