Кметът на София наложи 100% глоба на фирмата с втечнения битум в "Подуяне"

Кметът на София наложи 100% глоба на фирмата с втечнения битум в "Подуяне"

Снимка: Фейсбук

В 22 часа тази вечер започва миенето на улиците, които бяха засипани с пясък

Измиването на основни улици в район "Подуяне" започва тази вечер. Това се отнася за пътната мрежа, която бе засипана с пясък, след като заляти с битум цепнатини по улиците се втечни и полепна по гумите на автомобилите.

Пукнатините са били запълвани през есента на 2019 г. От топлото време обаче битумът се втечни и съсипа гумите на доста от преминаващите автомобили преди 3 дни.

В 22 часа тази вечер започва миенето на основните улици. На фирмата изпълнител ДЛВ се налага санкция 100% от размера на месечната поддръжка за улиците в района, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Освен това като част от санкцията фирмата ще извърши за своя сметка цялостно преасфалтиране на ул. „Тодорини кукли“, която е една от ключовите улици в „Подуяне“. Обработките по почистването на битума и измиването също са за сметка на същата фирма, която изпълнява текущите ремонти в района.

Дейностите по миене на основни улици и булеварди в район „Подуяне“ ще се извършат поетапно. Ще се мият следните улици и булеварди: ул. „Тодорини кукли“ от ул.“Александър Екзарх“ до ул.“Витиня“; ул. „Макгахан“; ул. „Васил Кънчев“; участък от бул. „Владимир Вазов“; участък от ул.“Резбарска“; ул.“Поп Грую“; ул.“Поручик Георги Кюмюрджиев“; ул.“Видини кули“; ул.“Ген. Липранди“; бул.“Кн.Ал.Дондуков“ – от моста Чавдар до ул.“Кракра“.

Движението на пътни превозни средства ще се затваря поетапно, като ще бъдат пропускани автомобилите на живущите. Организацията на дейностите ще се извърши от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, съобщиха от Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двойно повече малчугани вече посещават ясли в София...

759 от общо 2000 деца - абонати на самостоятелните детски ясли в столицата, днес са били доведени от родителите си в гра...

Прочети още keyboard_arrow_right