Менте "писмо" от Столичен инспекторат плаши с глоби за хранене на бездомни животни (СНИМКА)

photo_library
 • Столичен инспекторат

  Снимка: Столица.bg

 • фалшиво писмо

  Снимка: Фейсбук на кмета на район "Слатина"

Около блоковете, парковете и градините в район "Слатина" е разлепено писмо на бланка на Столичен инспекторат. В него се казва,че ако някой бъде хванат да храни бездомни животни близо до блоковете, го грози глоба от 250 до 500 лева. Е, това се оказа грозно менте, разпространено от злоумишлени граждани.
 
Ето и официалното становище на Столичен инспекторат по случая: 
 
"Разпространено е писмо на територията на район „Слатина“, на бланка на Столичен инспекторат, твърдейки, че храненето на безстопанствени животни непосредствено до входовете и терасите на жилищата и т.н., представлява административно нарушение, наказуемо с глоба от 250 до 500 лева. Писмото не е съставено от служители на Инспектората, не е част от изходящата кореспонденция, а бланката е използвана неправомерно. Следва да се отбележи, че към момента не съществува действаща Наредба за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на Столична община и храненето на безстопанствени животни не е нарушение, предвидено в нормативен акт.
 
В „писмото“ се излагат неверни и заблуждаващи твърдения и внушения за правомощията на Столичен инспекторат. Инспекторатът не залавя и подслонява безстопанствени кучета и котки, както и никога не извършва евтаназията им. Подробна информация за правомощията на инспектората относно кучетата, можете да намерите на следния адрес: https://inspectorat-so.org/, секция „За нас“, подсекция „Правомощия и компетенции“
 
Гражданите могат да проверяват всяка информация, касаеща дейността на Столичен инспекторат на денонощния телефон на Оперативния център на инспектората  02 987 55 55."

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Удължават приема на бездомни в Захарна фабрика...

Приемът на бездомници в столичния Кризисен център в кв. "Захарна фабрика", район Илинден се удължава. Социалното заведен...

Прочети още keyboard_arrow_right