Над 120 акта за нарушения на строежи в София

Над 120 акта за нарушения на строежи в София

Снимка: Столичен инспекторат

Най-много санкции са издадени в районите Студентски, Витоша, Лозенец, Надежда, Триадица и др.

Екипите на Столичен инспекторат са извършили 549 проверки през месец март на строителни обекти в София, съобщават от ведомството.

За този период инспекторите са съставили 121 акта за установени нарушения, от които 63 на физически лица и 58 на строителни фирми. Санкциите са за нарушения като липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка със замърсена ходова част на тежкотоварната техника, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение, липса на оросителна техника при разрушителни дейности и др.

В районите „Студентски“, „Витоша“, „Лозенец“, „Надежда“, „Триадица“, „Сердика“, „Подуяне“, „Панчарево“ и „Слатина“ са установени едни от най-честите нарушения.

За месец март Столичен инспекторат е извършил и над 50 проверки на обекти като автосервизи, пунктове за смяна на гуми, складове и цехове по сигнали за начина на отопление, имоти за нерегламентирано горене на отпадъци и др.

Част от проверките се извършват със съдействието на полицията, за да се осигури достъп до имота. Най- честите съвместни инспекции са в районите „Възраждане“, „Искър“, „“Сердика“ .

Проверките са част от ежедневната контролна дейност на екипите и основната им цел е да провери спазват ли се изискванията за чистота и недопускане на замърсяване на околната среда и въздуха.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Заради миене: Променят движението по столичния бул. Симеоновско ш......

Заради миене на пътното платно, тротоарите и спирките на бул. „Симеоновско шосе“ – в участъка от "Софи...

Прочети още keyboard_arrow_right