Столичен инспекторат предупреждава: Зелените отпадъци се оставят до контейнерите

Столичен инспекторат предупреждава: Зелените отпадъци се оставят до контейн

Снимка: Столичен инспекторат

Граждани са подали няколко сигнала в Столичен инспекторат за наличие на зелени отпадъци – клони и храсти, натрупани след почистване на междублокови пространства и градини, съобщават от ведомството.

„Припомняме на гражданите да спазват установения ред. Тези отпадъци трябва да се оставят в чували, а когато са в по-голямо количество да са събрани, до контейнерите за битови отпадъци. Тези зелени отпадъци се събират със специализирана техника и се транспортират до Инсталацията за биологично третиране в м. Хан Богров“, припомнят от Инспектората.

От там подчертават още, че когато се почистват общински терени /междублокови пространства/ от избуялата растителност, гражданите трябва да съгласуват действията си с районната администрация.

„Това е необходимо, за да се избегнат редица проблеми впоследствие като застояване на събраните количества. Порочна практика е да се изхвърлят други отпадъци върху тях и да се образуват замърсявания, както и неприятни гледки. Друга причина, заради която трябва да се определи мястото на събраните клони и изрязани храсти, е то да бъде достъпно за техниката и да няма паркирани автомобили, които възпрепятстват процеса.“, допълват от Столичен инспекторат.

Важно е да се знае, че зелените отпадъци – отрязани клони, храсти и т.н. не се смесват с други потоци отпадъци като строителни, едрогабаритни, битови, отпадъци от опаковки, почва, пръст, камъни и др.

Повече информация може да бъде намерена на страницата на Столичен инспекторат в секция Разделно събиране.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София награди атлети в неравностойно положение...

Кметът на София Васил Терзиев награди с плакети за спортни постижения атлети в неравностойно положение. Отличията се дав...

Прочети още keyboard_arrow_right