С нови и много спортни площадки започва учебната година в столичното 30. СУ "Братя Миладинови" (ВИДЕО)

photo_library
 • С нови и много спортни площадки започва учебната година в столичното 30. С

  Снимка: Столица.bg

 • С нови и много спортни площадки започва учебната година в столичното 30. С

  Снимка: Столица.bg

 • С нови и много спортни площадки започва учебната година в столичното 30. С

  Снимка: Столица.bg

 • С нови и много спортни площадки започва учебната година в столичното 30. С

  Снимка: Столица.bg

С изцяло обновен училищен двор и спортна база на открито и закрито ще започне учебната година столичното 30. СУ "Братя Миладинови" на бул. "Александър Стамболийски", видя Столица.bg. Днес там бяха засадени дръвчета около красивото волейболно игрище с амфитеатрално разположени трибуни, което бе началото на озеленяването на двора.

Първото от няколкото дръвчета Японски кестен беше засадено от кмета на София Йорданка Фандъкова и момиченца с народни носии, които бяха на поредната репетиция за откриването на учебната година на 15 септември. До първия учебен двор ще бъде озеленен целия двор, а за деца и учители остава да се грижат и да поливат редовно зеленината. Тази година ще бъдат засадени 500 дръвчета по програмата на Столична община "Моето зелено училище".

Децата заедно със столичния кмет чинно поставиха дръвчето и затрупаха корените му с пръст, и обещаха, че ще се грижат и ще го поливат редовно. На засаждането присъства и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов, общински съветници и кмета и заместника му на район Възраждане - Савина Савова и арх. Николай Диков. Народни хора огласяха Зона Б5 от репетициите на учениците в двора, а живеещите наоколо се радваха, че училището е обновено и истинско бижу. Преди година там бе изцяло ремонтиран и 25-метровият закрит плувен басейн и нов физкултурен салон.

Ремонтът на училищния двор с изграждането на спортинте площадки е на стойност около 500 000 лв., финасирани от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), след като даде около 2 млн. лв. за басейна, които тънехе в разруха над 20 години. Сега спортната база на 30 СУ "Братя Миладинови" е достойна за провеждане и на състезания.

"Тази година отново по традиция с нова учебна сграда ще започне 52. ОУ "Цанко Церковски" в кв. Бояна, в район Витоша, Бояна. Там също има нова спортна база на открито и учениците могат да учат в една смяна, което е в нашата стратегия за развитието на образованието. В 117 училища имаше обновяване, по-големи, по-малки и цялостни ремонти. В 23 от тях ще продължат, но е създадена организация от директорите и районните кметове, да не се пречи на учебния процес, така че да се приготвим за присъствено обучение. Някъде, ако се наложи за ден, два, както в 75-о училище, ще се наложи големите да са онлайн, но не повече от 3 - 4 дни. Ще направим проверки и на 15 септември да сме спокойни, че учебната година в София ще бъде открита присъствено във всички училища в София", каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя попита децата дали дали са готови да носят маски и те огтговориха с "да". Всички малчугани, а и по-големите споделиха, че искат да ходят на училище.  "Със СДВР и Пътна полиция трябва да се обезпечи сигурността на децата в столицата. Обновени са пешеходните пътеки около училища и детски градини в столицата. Вярвам, че средата възпитава децата и затова, и усилията ни за инвестиции в училищата - в материална база и сигурността, ще продължават", допълни столичният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 205 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 278 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
 • Нови избори. (29%, 223 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 55 Гласове)
Общо гласували: 781 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Йорданка Фандъкова: Княжевският лифт може да се възстанови по същ......

Княжевският лифт може да се възстанови в съществуващия си вид, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мр...

Прочети още keyboard_arrow_right