Столична община спечели и проект по „Региони в растеж“ за ремонта на 3 училища

Столична община спечели и проект „Региони в растеж“ за ремонта на 3 училищ

Снимка: Фейсбук

Продължава реконструкцията на детски градини в 10 района в София

Столична община спечели и проект по "Региони в растеж" и ще получи финансиране за ремонта  на 3 училища в София. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. Със средства по оперативната програма ще бъдат обновени 48. ОУ „Йосиф Ковачев” в район „Сердика“, 28. СУ „Алеко Константинов“ в „Красна поляна“ и I. СУ „Пенчо Славейков“ в „Оборище“. 

Освен основния ремонт и мерки за енергийна ефективност, ще се подмени и старото училищно оборудване. Учениците ще имат модерни условия с нови чинове, столове, дъски, шкафове, както и оборудването в кухните и физкултурните зали.

Кметът на София съобщи ще стартира строителството на нова сграда към детска градина №177 в район „Подуяне“, където ще се разкрият 4 нови групи, а малчуганите за първи път там ще имат и физкултурен салон. В двора ще се обособят 4 нови детски площадки, за всяка нова група, и ще се ремонтират изцяло площадките на съществуващите 6 групи в старата сграда.

В момента в „Подуяне“ се работим и по разширението на детска градина №20 и ще се осигурят места в 2-те нови  групи. Там беше изградена и нова сграда за 4 групи.

Продължава и реконструкцията на детски градини в районите "Триадица", "Студентски", "Лозенец", "Витоша", "Кремиковци", "Изгрев", "Овча купел", "Люлин", „Подуяне“ и „Възраждане". Със завършването на строителството ще се осигурят доста места в столичните детски градини, което е поредната стъпка към решаването на проблема с недостиг на места.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Мият "Симеоновско шосе", ето промените на движението...

Заради миене на бул. „Симеоновско шосе“ в отсечката от Софийски околовръстен път до бул. „Г. М. Димитр...

Прочети още keyboard_arrow_right