Д-р Таня Андреева още няма договор за директор на общинската АГ "Шейново"

Д-р Таня Андреева още няма договор за директор на общинската АГ "Шейново"

Снимка: Столица.bg

Временно изпълняващият длъжността (врид) директор на Втора АГ "Шейново" д-р Таня Андерева още няма подписан договор със Столична община за управление на общинската болница, научи Столица.bg.

Както е известно в болницата има криза и напрежение заради смяната на досегашния директор д-р Румен Велев. Той спечели конкурса, но на негово място СОС определи д-р Андреева. Аргументът на общнски съветници от Комисията по здравеопазване на СОС е, че преди година в "Шейново" бяха разменени бебета, който бяха върнати на биологичните им майки.

Д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването в кабинета "Орешарски", за втори път пребивава в общинското АГ и пак е вред, тъй като не е участвала в конкурса за избор на директори.

Втора седмица на протести в общинската АГ болница "Шейново"

"Винаги се тревожа, когато има напрежение в общинска болница, една от най-големите в страната и изключително важна да София - "Шейново". Знаете, че там имаше тежък инцидент преди година, тогава бях разтревожена и сега също. След връщането на доклада от областния управител, СОС го разгледа отново, в Комисия внимателно бяха разгледани резлутатите от одитите, включително вътрешния  медицински и жалби. Така че това изцяло е решение на СОС, което влиза в сила. Аз винаги съм подкрепяла болница Шейново и мисля, че това е безспорно  - с огромни инвестиции от страна на Столична община. В края на краищата управлението изисква много голяма отговорност и внимание, за да не се допускат такива тежки инциденти. Има врид директор и се надявам да се справи със ситуацията в момента. Това не е първа криза за "Шейново". Преди години имахме тежка ситуация и като врид беше д-р Андреева. Надавям се да овладее ситуацията и да я успокои, това е отговорност на директора", коментира пред журналисти кметът на СОфия Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че решението на СОС предполага нов конкурс за избор на директор, който да бъдео рганизиран от следващия СОС. "Смятам, че така е редно. Винаги когато има някакво напрежение за конкурси е по-добре да се прекратят и да се порведе нов, за да няма съмнение за нередни неща", обясни столичният кмет.

Проблеми има и с Първа АГ "Св. София". Там също е обжалвано решението на СОС пред облястиня управител, който установи 6 процедурни нарушение. Директор в общинското АГ е д-р Константин Младенов, започнал вече да уволнява и да си събира екип за управление на болницата. Първата смяна, която е направил е на главния счетоводител.

"Трябва да проверите в болниците дали новите ръководства са вписани в Агенцията по вписвания. Това става след потвърждаване на решението на СОС и после предстои сключване на договори в случая с общината, но конкректно се обърнете към болничното ръководство", отговори на въпроса на Столица.bg зам.-кметът по здравеопазване на СТолчина община Дончо Барбалов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Проф. Тодор Кантарджиев: Изкаралите COVID-19 пролетта и лятото са......

COVID-19 като вирус се промени, сега са нормалните респираторни вируси, характерни за есента и зимата. Хората над 65 год...

Прочети още keyboard_arrow_right