Директорът на "Шейново": Няма да кандидатствам за поста отново

-

Снимка: Столица.bg

След съмнителен конкурс, на който за директор на болница "Шейново" е назначен човек, който въобще не е кандидатствал за поста, д-р Румен Велев не възнамерява да се явява отново, каза пред btv той.

По думите му конкурсът е бил обявен през декември, изпитът е бил през май, а резултатите са излязли през юни. Той е бил единствен кандидат за поста, а д-р Таня Андреева пък е била кандидат за Борда на директорите - отделни процедури с различни изпити и оценяване. С изненада д-р Велев разбира, че не е избран за поста, а на негово място ще бъде назначена д-р Андреева.

"Мисля, че общината иска с политически средства да реши чисто професионален спор. Те не оценяват моите качества и работата ми, а желаят по друг начин да се извърши подмяна. Изисках протоколите от конкурса, но не ми бяха предоставени. В тях ще се види много ясно, че съм единствен кандидат и съм издържал конкурса, за да бъдат директор", заяви директорът на ''Шейново". 

Според доклад, внесен в Столичния общински съвет, в управлението на общинското лечебно заведение са установени множество административни нарушения, има и сигнали за нерегламентирани плащания и твърдения за различни нередности в дейността на болницата. "След случая на разменените новородени описаните констатации и нарушения от Изпълнителна агенция „Медицински надзор" не са представени от страна на изпълнителния директор, както и същият не е информирал принципалът на лечебното заведение", се отбелязва в доклада.

"Не е нормално Столичният общински съвет да научава какво се е случило в болницата месеци по-късно, и то от медиите", заяви общинският съветник д-р Веселин Милев. Зам.-председателят на здравната комисия Милка Христова пък смята, че кандидатурата на д-р Андреева е подходяща, тъй като тя вече е ръководила здравното заведение в кризисна ситуация и ще се справи със задачата.

Заповедта за назначението на д-р Андреева е върната от областния управител като незаконосъобразна. Д-р Велев обжалва решението в съда, който е спрял вписването. Предстои на 13 септември решението на СОС да бъде преразгледано и да има окончателно становище. Настоящият директор на общинската болница заяви, че ако бъде обявен нов конкурс за поста, той няма да кандидатства. "Не бих си го причинил отново", заяви той, като добави, че се бори да докаже, че процедурата е опорочена, не се е вкопчил в директорския пост. 

Междувременно от днес, 11 до 14 септември т.г, персоналът на Втора САГБАЛ "Шейново" ЕАД ще организира изяви с искане за "Законна, честна и открита процедура за избор на Изпълнителен директор на болницата“, съобщават служителите на лечебното заведение.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 184 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 435 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Изследват безплатно и анонимно за ХИВ/СПИН в центъра на София...

Столичната Регионална здравна инспекция организира анонимен и безплатен пункт за всички желаещи да се изследват за ХИВ/С...

Прочети още keyboard_arrow_right