Кардиолози ще преглеждат безплатно в ИСУЛ

Кардиолози ще преглеждат безплатно в ИСУЛ

Снимка: Столица.bg

Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, с ръководител проф. д-р Асен Гудев, организира безплатни кардиологични прегледи. Инициативата е по повод Световния ден на сърцето, съобщават от здравното заведение.

Прегледите ще се провеждат на 29 септември от 13:30 до 18:30 ч в кабинет 206 (ет. 1, над Спешно отделение). Предварителното записване на тел. 94 32 332 е задължително.

В прегледите ще се включат трима специализиращи лекари от Клиниката по кардиология, под ръководството на опитния кардиолог д-р Кирил Джоманов.

Безплатните прегледи ще се извършват от д-р Гергана Войнова, д-р Мария Константинова, д-р Цветан Коцев, както и от ръководителя на екипа д-р Кирил Джоманов.

За Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” е създадена през 1986 г. Дейността е насочена основно към лечение на критични нарушения в жизненоважните функции на пациента. Екипът има компетенцията да провежда адекватно интензивно лечение на всички остри и хронични кардиологични състояния, включително временна и постоянна електростимулация. Под ръководството на проф. д-р Асен Гудев, който е член кор. на БАН и бивш председател на Българското кардиологично дружество, тя се превърна в една от водещите кардиологични клиники в страната.

За сърдечно-съдовите заболявания (ССЗ)

Сърдечно-съдовите заболявания (ССЗ) са убиец номер едно в света, причинявайки над 20,5 милиона смъртни случая годишно. Те са водеща причина за фатален изход в България като причиняват смъртта на 71% от жените и на 62% от мъжете. 80% от случаите смъртта, причинена от ССЗ, е предотвратима. България е на трето място в Европа по брой смъртни случаи, които са могли да бъдат предотвратени. Над половината ССЗ протичат подмолно и болните дори не подозират, че са засегнати от заболяване на сърцето. Ето защо редовната профилактика е не само необходима, но и животоспасяваща.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

МУ-София подари на ИСУЛ компютърна навигация за ставно ендопротез......

В Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ от днес има компютърна н...

Прочети още keyboard_arrow_right