Ръководството на столичната "ИСУЛ": Топлата вода в Детската онкология никога не е спирана

-

Снимка: Столица.bg

От столичната УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ изпратиха официално становище на ръководството по повод липсата на топла вода за Клиниката по детска клинична хематология и онкология и обвиненията, че тя е спирана умишлено.

Писмото е по повод сигнал от родители на деца, които се лекуват в отделението, публикуван в социалните мрежи, според който едва в сряда от чешмите в отделението е потекла топла вода, като това се е случило за първи път от лятото насам. Родителите обвиняват лечебното заведение, че „умишлено е държало децата и родителите им в мизерия и с риск за живота и здравето им“ и настояват новият кмет на София "да се заеме с проблема".  

"В Клиниката по детска клинична хематология и онкология проблемът с топлата вода е свързан с времето на идване на топлата вода до чешмите. Тя никога не е спирана", заявяват от ръководството на болницата.

Ето какво се казва още в позицията:

"През лятото, когато действително имаше проблем с топлата вода, са сменени стари кранове, които го предизвикваха. Към днешна дата проблем с наличието на топла вода не съществува.

Въпрос е на изчакване да се източи водата, която е в тръбите, тъй като тръбопроводът е много дълъг. Чисто териториално, Клиниката по детска клинична хематология и онкология е в най-отдалечената точка на сградата на болницата. Тъй като сградата на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е строена преди 87 години, изградената водопроводна система е строена по стара технология, при която, за да стигне от точка А до точка Б, водата изминава дълъг път. В новите сгради този проблем се избягва, като се изграждат рециркулационни тръби, за да може водата да циркулира в тях непрекъснато.

За да спестим на майките дискомфорта да чакат докато потече топла вода, още преди няколко месеца сме предприели действия да се добави рециркулационна тръба към Клиниката по детска клинична хематология и онкология, благодарение на която водата през цялото време да циркулира в отделението, за да може от момента на пускане на чешмата веднага да потича топла вода. Въпрос на кратък срок е този проект да бъде финализиран.

Никога и по никакъв начин не е спирано подаването на топла вода към детското отделение. В цялата болница се поддържа постоянен дебит не само на топлата, но и на студената вода, за да се посрещнат всички нужди на клиниките.

Обвинението, че умишлено е спирана топлата вода на Клиниката по детска клинична хематология и онкология е чудовищно и не отговаря на истината. Това е удар към цялата болница, чиито специалисти денонощно се грижат за здравето на само на децата с онкохематологични заболявания, но и на всички пациенти в нея."

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 29 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 109 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ВМА-София с апел: Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!...

Столичната ВМА отново организира кръводарителската кампания „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!&ldqu...

Прочети още keyboard_arrow_right