С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020 (СНИМКИ/ВИДЕО)

photo_library
 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

 • С демонстрации на пожарникари и АПП откриват "Стройко" 2020

  Снимка: Столица.bg

53-то издание на изложението е 21-25 октомври 2020 в НДК, уреди за дезинфекция на въздуха ще гарантират безопасността на посетителите

С атрактивна демонстрация на пожарникари и противопожарна техника се открива "Стройко" 2020 в София. Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столчна община ще покажат как се спасяват пострадали при природни бедствия.

53-то издание на изложение отваря врати на 21 и ще продължи до 25 октомври в НДК. Традиционното строително изложение в столицата бе отложено през пролетта заради извънредното положение, наложено от епидемията от COVID-19.

Тази година "Стройко" се пренася и на откритите площи пред НДК. Официалното откриване  е на 21 октомври от 11:00 часа в централното фоайе на НДК и входът е свободен. За сигурността на участници и посетители организаторите са взели всички мерки срещу разпространението на инфекцията.

Допълнително ще бъдат инсталирани уредите на “Ибора ООД” за дезинфекция на въздух - Air Flow Steril – Ozone Free. Устройството унищожава бактерии, вируси и спори във въздуха чрез преминаване на въздуха през корпуса на уреда, в който е инсталирана бактерицидната пура.

Изпуснатата доза UV-C лъчение осигурява 99.9% унищожаване на всички видове патогенни микроорганизми. Бактерицидната лампа е напълно изолирана и затворена в корпуса на уреда което значи, че може да се използва в присъствие на хора и животни.

"Стройко" 2020 ще се открие от зам.-министърът на вътрешните работи, Милко Бернер, Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятие, д-р Бойко Таков, Председателят на борда на директорите на НДК, Борислав Велков и Управителят на Стройко Експо, Маргарита Николова.

В откритата площ пред НДК ще се проведат демонстрации на техника от Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението” на МВР, Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община и Български червен кръст. Към тях ще се присъедини и актрисата Йоана Буковска, която ще представи филма “Тръгваме на училище, Вирусът - не”, който с приятели доброволци заснеха в помощ на децата и техните учители.

„За съжаление строителството не може да се случи онлайн. Сега е време да се срещнем на живо и да бъдем взаимно полезни“, сподели управителката на "Стройко" Маргарита Николова. Изложението събира под един покрив най-новите тенденции и технологии в архитектурата, строителството и обзавеждането.

През 2020 година Стройко Експо прави крачка в бъдещето и предлага концепция за Високотехнологичния дом и град. Всички иновации и зелени технологии за хармонично взаимодействие между хората и техните жилища са развити в две нови направления: Стройко Future и Стройко Safеty. Идеята е заедно, посетители и изложители да „проектират“ къщата, която се подчинява на индивидуалните нужди на своите обитатели и дава сигурна среда за живот.

В рамките на изложението ще се проведе и семинара "Дигитални решения за съвременен начин на живот", съвместно със Столична община, ИАНМСП, Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите в България, Русенски университет, MOVE.BG.

Безспорно едно от най-интересните представяния ще е това на Русенския университет. За най-малките посетители на 53-то изложение "Стройко", те са планирали провеждане на детска работилница, в която на достъпен за децата език ще се покажат възможностите на приложното блоково програмиране. За целта участниците ще използват собствените си мобилни устройства и различни роботизирани платформи - летящи дронове и наземни роботи.

Основната цел на тази работилница е да се покаже на децата, че съществуват реални приложения на Теоремата на Питагор, златното сечение, последователността на Фибоначи и с това да се стимулира интереса им към математиката, физиката и инженерните науки.

Сдружение "Мещра - традиционни знания и занаяти" ще представи изложба "Строителните занаяти на Стара планина". Изложбата предлага поглед върху архитектурно-строителните постижения от епохата на Възраждането в района на гр. Габрово. Областта е изключително богата на културно-историческо наследство, което е застрашено от изчезване, вследствие на обезлюдяването на района и редица други фактори.

Проектът е съфинансиран от Национален фонд "Култура" към Министерство на културата, има за цел да изследва материалното и нематериалното архитектурно-строително наследство от епохата на Възраждането в област Габрово. Партньори по проекта са РЕМО "Етър", НГПИ "Тревненска школа" и ИЕФЕМ-БАН.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (36%, 86 Гласове)
 • На време (16%, 38 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 44 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 61 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 9 Гласове)
Общо гласували: 238 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

VIVACOM дава на клиентите си 5 000 МВ по случай Деня на будителит......

  За да зарадва своите потребители по случай Деня на народните будители, VIVACOM им предоставя възможност да се въ...

Прочети още keyboard_arrow_right