Авторски спектакъл на Яна Титова ще има премиера на сцена Дерида в София

-

Снимка: "Мамо?", Калин Костов - Kalynsky

Интерактивен авторски спектакъл с провокативното заглавие "Мамо?" представя сцена Дерида в София. Първата среща с публиката ще е на 14 декември от 19.30 часа.

Идеята за спектакъла е на Диа Мантова и Яна Титова, която е и режисьор. Сценографията е дело на Ивелина Минева, а музиката - на Емилиян Гацов – Елби. В ролите ще видим Диа Мантова, Жаклин Дочева, Боряна Братоева, Лазарина Коткова, Кейт Никълс, Антония Ганева, Маргарита Стойкова , Михаела Николова, Рада Грозданова, Ема Терзиева, Ая Алексиев.

През призмата и светогледа на майки и техните дъщери, спектакълът разкрива различни гледни точки за родителството, женската идентичност и адаптацията в забързаното ежедневие, което ни заобикаля. Проектът се фокусира върху група жени, които планирано или не са ангажирани с темата за майчинството – желанието за встъпване в родителска роля, зачеването, износването, раждането и отглеждането на бебе.

Формата на спектакъла е нетрадиционна, темите ще бъдат засягани и обсъждани под формата на живо предаване, панел – част от сутрешен блок на водеща ефирна телевизия. С разтърсващи драматични монолози вземат участие в проекта и младежи – дъщерята на Яна Титова Ая и няколко млади дами от актьорския клас, който водят Яна Титова и Диа Мантова.

Текстът за спектакъла е почти изцяло авторски, написан е от екипа на спектакъла. Изключение прави само монологът, написан от Мария Касимова - Моасе, който е част от едноактната пиеса „ЕлисаWCета“. Авторката любезно го предостави, тъй като засяга темата за ранното майчинство и как то се отразява на личностното и професионално развитие на младата майка.

Представлението се реализира с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Социално ангажирани изкуства”. Следващи дати: 17 януари, 13 февруари и 8 март 2024 г.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right