Библиобусът на Столична библиотека пътува към затворническото общежитие „Кремиковци“

Библиобус

Снимка: Столична библиотека

Дарение от 210 книги и специализирана литература, както и компютърна конфигурация на затворническото общежитие „Кремиковци“ в гр. Бухово ще предостави Столична библиотека на 12. 03 .2020 г.

Дарението ще се транспортира с библиобуса на Столична библиотека и ще се приеме от Директора на ЗО „Кремиковци“ Ангел Стамболийски. Книгите отиват в библиотеката на ЗО „Кремиковци“. В него се намират приблизително 350 души, които изтърпяват наказание. Библиотеката на общежитието има огромна нужда от нови книги и специализирана литература.

В дарението присъстват книги на наши класици - Иван Вазов, Захари Стоянов, Елин Пелин, Димитър Талев, съвременни български бестселъри като „Възвишението“ на Милен Русков, „Физика на тъгата“ на Георги Господинов, известни романи на чужди автори - Александър Дюма ,Артър Кларк, Стивън Кинг, Ориана Фалачи, броеве на списанието Нешънъл джиографик, правна, научно-популярна и мемоарна литература. 

Това дарение за библиотеката на ЗО „Кремиковци е част от инициативите на Столична библиотека за насърчаване на четенето и грамотността и привличане на нови читатели. Социална кауза на Столична библиотека е достигането до отдалечени места, до проблемни изолирани групи и общности, застрашени от културно изключване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right