Христо Кърджилов представя в Столична библиотека книгата си „Вдън нещата“

-

Снимка: Столица.bg

В галерия „София“ на Столична библиотека изтъкнатият български художник Христо Кърджилов представя новата си книга „Вдън нещата“ и експозиция от 24 свои графики – илюстрации към всеки разказ от сборника. Официалното събитие ще е утре, в последният ден на януари, от 18 часа, съобщават от Столична община.

Книгата ще представи Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата към НДК. „Вдън нещата“ е четвъртата книга с проза на Христо Кърджилов. В нея са събрани 24 разказа, построени по класическата формула „запетайка плюс но“. На преден план е поставен съвременният човек, но моралните дилеми, които решават героите, са непреходни и вълнуващи.

Авторът не просто намира интересни случки, около които да построи сюжетите, не просто изненадва и провокира с неочакваните посоки в развитието на действието. Него го вълнува и онова, което стои зад видимото, намерило много точен израз в заглавието „Вдън нещата“. И то е не само в нас, но и около и над нас.

Христо Кърджилов е утвърдено име сред творците на изобразителното изкуство. Работи в областта на графиката, акварела, рисунката, живописта, илюстрацията и комикса. Отличен е с водещи награди за участия в международни изложби и биеналета.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right