„Доброто на страната ни” с премиера в столичния НАТФИЗ

„Доброто на страната ни” с премиера в столичния НАТФИЗ

Снимка: НАТФИЗ

Премиерата е на 3, 4 и 11 декември 2021

Премиерата на „Доброто на страната ни“ е първа от спечелилите конкурсната Проектна програма`21 на Театър НАТФИЗ спектакли. Зад нейната продуцирана от академията реализация застават завършили образованието си възпитаници, както и настоящи студенти от актьорските класове на проф. Снежина Танковска и проф. Здравко Митков, съобщиха от НАТФИЗ.

Пиесата е адаптация на британската писателка Тимбърлейк Уъртънбейкър по романа „Плеймейкърът“ на Томас Кинийли (автор на „Списъкът на Шиндлер“). В нея се описват действителни исторически личности и събития свързани с акостирането на Първата затворническа флота в Сидни и създаването на наказателната колония. Основаването ѝ се счита за раждането на Австралийската държава. Сюжетът разкрива опитите на затворниците да поставят любовна комедия, чиято премиера е първото театрално представление в историята на Австралия. Какво стои в основата на цивилизацията и цивилизованото общество – тогава и днес е въпрос, чийто отговор предстои да открием в постановката на Тодор Димитров. Премиера 3, 4 и 11 декември 2021 г., 19.00 ч., Голяма сцена, Театър НАТФИЗ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right