Фестивалът "Минало неминало" - до 2-ри октомври в "Топлоцентрала"

-

Снимка: "Топлоцентрала"

От днес, 29 септември, до 2 октомври ще продължи фестивалът "Минало неминало" в Регионален център за сценични изкуства "Топлоцентрала" и комплекс "Гарнизонно стрелбище" в столицата.

Фестивалът ще събере представители на няколко поколения творци в сферата на литературата, визуалните изкуства, музиката и историци, търсещи да възстановят диалога върху миналото.

"Една от основните тези на нашия фестивал е, че "история" и "минало" не са само едни застинали фрази от учебник, не са постулати, които или ги приемаш, или не... Ние смятаме, че историята и миналото трябва постоянно да се дебатират и преразглеждат, а изкуството е много добър посредник", каза пред БНР Весела Ножарова, изкуствовед и куратор към фондация "Изкуство –дела и документи".

По думите ѝ днес младото поколение е образовано, с интернационална гледна точка към изкуството и широк визуален език, и има огромен интерес към българската история. Това дава повод за оптимизъм.

Фестивалът е организиран по инициатива и с финансовата подкрепа на Столична община, в партньорство с Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, Регионалния исторически музей – София и Чешкия център. Събитието е част от Календар на културните събития на Столична община. Вход - свободен.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right