Георги Мамалев в ролята на Големанов на сцената на Народния театър в София

-

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Пиесата "Големанов" е сред най-популярните български пиеси, въпреки, че е написана преди почти 100 години. Този път в ролята на Големанов в едноименната пиеса на Ст. Л. Костов ще влезе обичаният актьор Георги Мамалев, съобщават от Народния театър.

"Зрителите сякаш знаят какво ще гледат, но отиват да го видят пак. Сигурно е така, защото добрата комедия, в случая – политическа сатира, ги среща с една вечно присъстваща в живота им тема, но откъм смешната й страна. А кой не обича да се посмее?", казва режисьорът и автор на сценичната редакция Стоян Радев.

Премиерата на новият спектакъл на голяма сцена на Народния театъ "Иван Вазов" ще е на 12 март. Следващи дати, на които зрителите могат да видят спектакъла са 13 и 19 март, 7 и 8 април 2022 г.

В ролите зрителите ще видят още актьорите Ева Тепавичарова, Жаклин Даскалова, Ненчо Костов, Карла Рахал, Валери Йорданов, Бойка Велкова, Павлин Петрунов, Стефан Къшев, Стоян Пепеланов, Албена Ставрева, Ева Данаилова, Стелиан Радев.

Сценографията е на Никола Тороманов, костюмите на Елица Георгиева, а музиката на Теодосий Спасов.

"Задачата, която си поставяме с нашия спектакъл, е този смях да не бъде присмех на страничен наблюдател, а да обърне погледа на всеки към него самия, иронията да се превърне в самоирония, защото стремежът към властта е присъщ на човека, мотивира постъпките му и го ръководи. Къде ще го отведе, е въпрос на зрялост и съхранена чистота. Затова ние не съдим героите, а се оглеждаме в тях с надеждата да ги разберем, за да разберем и себе си. Смехът помага да открием и приемем по-леко истината, той пречиства и лекува", казва още Стоян Радев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right