Истории на нашето време се завръщат със София ДокуМентал

Истории на нашето време се завръщат със София ДокуМентал

Снимка: София ДокуМентал

Третото издание на международния филмов фестивал София ДокуМентал ще се проведе от 19 до 28 септември. Основната тема отново ще е отстояването на демократичните ценности - свобода на словото и борбата против дискриминацията.

Събитието се организира от Балкански документален център и фондация “Конрад Аденауер”, в партньорство с Чешки център – София, Посолството на Чехия, ИА „Национален филмов център“ и Столична община.

Тази година София ДокуМентал ще покаже силна селекция от над 25 документални филма от България и света. В програмата са включени заглавия от световни фестивали - Берлинале, Кан, Сънданс, IDFA-Амстердам, ДокЛайпциг и още много други.

Във филмите са засегнати теми като равноправие, екология, свобода на медиите. Включени са и с важни проблеми като войната в Украйна, бежанската криза, политическата нестабилност в Европа и засилването на крайно десни влияния.

На фокус са филми за феномени като ТикТок, Навални, интернет инфлуенсъри. Публиката ще види и двата най-чакани български документални филма на годината: „Колите, с които нахлухме в капитализма“ и „Нямаш място в нашия град“.

След всяка прожекция ще има дискусия с екипа на филма или с експерти от сферите, засегнати в продукцията.

Благодарение на платформата Балкански документален пазар София ДокуМентал представлява своеобразна творческа лаборатория за документалистика. Тя включваща целеви обучения от международни автори, експерти, които подкрепят и утвърждават ролята на документалистиката за справедливото и критично развитие на обществото.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right