Изложба „BOX2” в Съюза на българските художници в София

Изложба „BOX2” в Съюза на българските художници в София

СБХ

Дарина Цурева и Георги Георгиев представят съвместен проект

На 18 ноември от 16 ч. започва вернисажът на Дарина Цурева и Георги Георгиев в Съюза на българските художници на „Шипка“ 6, съобщиха от галерията.

BOX2 е съвместен проект на Дарина Цурева – рисунка-гравюра на стъкло и Георги Георгиев – фотография. Изложбата може да бъде видяна до 3 декември.  Проектът BOX, както бе казано при първото представяне на проекта през 2010 г. в галерия-книжарница „София прес“, изследва понятието КУТИЯ, а изобразителните търсения целят достигане до същността на връзката предмет-пространство-обвързаност. Проектът BOX2 си поставя за цел да разшири тази връзка, включвайки и емоцията като мощен, активиращ творческия импулс и процес, фактор. Така търсенията вече са на ниво емоция-предмет-пространство-обвързаност, като последната дума отново ще има емоцията.

Дарина Цурева е родена през 1959 в София. Завършва Национална художествена гимназия „Илия Петров“ през 1978. През 1985 се дипломира в класа по живопис на проф. Иван Кирков в Националната художествена академия. Има над 20 самостоятелни изложби в България и чужбина.

Носител е на наградата „Дечко Узунов“ на СБХ (1995), награда от конкурс по програмата на ПРООН на ООН и др. През 2008 г. е номинирана за наградата на Мтел за съвременно българско изкуство, а в периода 2010-2018 – и неколкократно в Националния конкурс за живопис, скулптура и графика на Allianz България. Георги Георгиев е роден през 1963. Живее и работи в София. Работи в областта на фотографията и концептуалното изкуство, в т.ч. пърформанс, арт акции, дигитализации и др. Съставител и автор на графичния дизайн на арт каталози.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Руси Чанев получава "Аскеер" за цялостно творчество за 24 май в С......

Руси Чанев получава наградата за цялостен принос към театралното изкуство на „Академия Аскеер“ за 2024 годин...

Прочети още keyboard_arrow_right