Откриха изложбата "Моите будители" в Градската градина

photo_library
  • Фантастико

    Снимка: Фантастико

  • Фантастико

    Снимка: Фантастико

  • Фантастико

    Снимка: Фантастико

  • Фантастико

    Снимка: Фантастико

  • Фантастико

    Снимка: Фантастико

  • Фантастико

    Снимка: Фантастико

Изложбата „Моите будители“ с участието на изявени личности беше открита с тържествена церемония в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“.  Изследователят проф. Христо Пимпирев, директорът на Националната опера и балет акад. Пламен Карталов, писателката Здравка Евтимова, Стефка Костадинова, чийто световен рекорд остава ненадминат, старши треньорът на Националния отбор по художествена гимнастика Весела Димитрова и световните шампионки от ансамбъла, създателят на платформата ucha.se Дарин Маджаров бяха силно аплодирани по време на събитието. Техните послания, както и тези на Райна Кабаиванска, Снежина Петрова, Явор Гърдев, Найден Тодоров, Веско Ешкенази, Ивет Лалова и учителката Благородна Танева можете да видите в изложбата до 13 ноември. Автор на фотографиите е Костадин Кръстев-Коко.

Инициативата е благотворителна, като всяка година за Деня на народните будители ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя проекти в областта на образованието и културата. Тази година бенефициенти са Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и Нов български университет.

„За нас от Националното музикално училище е изключителна чест и привилегия през тази година да бъдем част от инициативата „Моите будители“ на ФАНТАСТИКО ГРУП заедно с такива изявени имена в областта на музиката, културата, науката и спорта. За нас е огромна привилегия да сме бенефициент по тази програма, което ще ни даде възможност да обновим концертната си зала, за да може нашите възпитаници и занапред в любимия си дом да представят своите постижения пред широката публика. Благодаря на ФАНТАСТИКО ГРУП! Благодаря за доверието! Благодаря за подадената ръка! На всички вас искам да пожелая светъл празник! Бъдете все така вдъхновени в просветителската си дейност и нека искрата на просвещението никога да не угасва!“, заяви при откриването на изложбата д-р Столина Добрева, директор на НМУ „Любомир Пипков“.

Инициативата ще подкрепи и проекти на студенти от Нов български университет. „Аз съм дълбоко респектиран от това да бъда пред толкова много таланти и толкова много големи имена, които заслужено участват в тази изложба. Бих искал да благодаря на първо място на ФАНТАСТИКО ГРУП, на нейния президент г-н Валери Николов, на нейния оперативен президент Владимир Николов, които за съжаление не са сред нас, но заслугата за това събитие е изцяло тяхна. За нас е изключителна чест да работим с ФАНТАСТИКО вече повече от 15 години. Правим едно събитие, което вероятно всички знаете – това е Майсторският клас на Райна Кабаиванска, която също е част от тази изложба. Аз съм щастлив, че тук е и акад. Карталов, който е наш партньор от много години, както и Столичната община. За студентите на Нов български университет този жест на дарение за стипендии е изключително важен, защото това е една възможност, една връзка с обществената среда, с бизнеса, който представлява ФАНТАСТИКО и възможност за бизнеса да се срещне с тези млади хора и да оцени тяхното виждане за бъдещето, което е изключително важно за нас. Поздравления още веднъж за инициативата на ФАНТАСТИКО и на Столична община!“, каза изпълнителният директор на Нов български университет д-р Георги Текев.

Първите посетители получиха билети за театър, опера, концерти, книги и музикални дискове, чрез които да се докоснат до творчеството на участниците в изложбата и да почерпят вдъхновение от техните постижения. Възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ изпълниха „Химн на народните будители“. Силни аплодисменти получиха изпълненията на Дара Соколова (цигулка), Цветелина Занкова и Оливър Уолън (валдхорна).

Проектът „Моите будители“ се осъществява със съдействието на Столична община и в партньорство с Нов български университет, Софийска опера и балет, Софийска филхармония, НМУ „Любомир Пипков“, Български олимпийски комитет, Българска федерация по художествена гимнастика и bTV Media Group.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

14 нови исторически разказа за София предлагат "Литературни маршр......

За шеста година фондация „Прочети София“ организира едно от най-важните си събития - „Литературни марш...

Прочети още keyboard_arrow_right