Пианистът Людмил Ангелов ще бъде почетен гражданин на София

-

Снимка: Facebook

През 2021г. именитият пианист Людмил Ангелов навъши 60г. По този повод Столичният общински съвет реши да го удостои със званието "Почетен гражданин на София".

Предложението е на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Пианистът е роден във Варна през 1961г. Завършва Държавната музикална академия “Панчо Владигеров”. Негови учители са Виктория Спасова, Людмила Стоянова и изключителният педагог Константин Станкович. Носител е на награди от международни конкурси. Виртуозният изпълнител е признат като един от големите съвременни интерпретатори на Шопен, концертира активно в творчески тандем с цигуларя Веско Ешкенази. Преподава като почетен професор в Нов български университет, където ежегодно изнася и майсторски клас. Награден е от Министерството на културата на Полша с медал “ГЛОРИА АРТИС“ за заслуги в популяризирането на полската музика по света.

С цялостната си творческа, преподавателска и обществена дейност Людмил Ангелов подкрепя и утвърждава основните принципи и приоритети на културната политика на Столична община, се казва в предложението на кмета.

Със званието "Почетен гражданин на София" се награждават български и чуждестранни граждани с особено големи заслуги към града и жителите му. Удостоеният със званието се вписва в Почетната книга на Столична община, която се съхранява от председателя на СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right