Представят в София книгата-албум на маестро Живко Петров

-

Снимка: Facebook, Стефан Щерев

В края на септември предстои софийската премиера на една необикновена книга, дело на маестро Живко Петров, съобщават издателите от "Colibri".

Един от най-големите съвременни джаз музиканти ни представя „Живко Петров. 20 прелюдии за пиано“ - уникално ръкотворно бижу, книга албум, побрала размисли, фотографии, най-вече партитурите на пиесите в двата му албума After 4 и Ten.

Той е недостижим в умението да разказва мечтите си с ноти, да превръща тишината в осезание, да пленява слушателите с финес и лекота. Неговата музика е възхитителна - колкото ефирна, толкова щедра на цветове, нюанси, образи, асоциации и емоции…

Книгата включва и фотографии, дело на Стефан Щерев, които допълват усещането за единство на мисъл и форма в мелодия и образ.

„20 прелюдии за пиано“ съдържа пиеси, написани с обич и поклон пред мощта на музикалното изкуство. Това е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с композициите от двата албума като подарък за почитателите на известния български пианист, композитор и аранжор.

Книгата вече имаше своята премиера на празниците на изкуството "Аполония"2022. Столчната публика ще има възможността да се срещне с нея на 27 септември, вторник, в Casa Libri на ул. "Цар Асен" 64 в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right