Софийският университет с втори благотворителен базар “Купи книга в помощ на Украйна”

photo_library
  • -

    Снимка: СУ "Св. Климент Охридски"

  • -

    Снимка: СУ "Св. Климент Охридски"


В неделния ден в централно фоайе на Алма матер повече от 600 човека избраха да дадат нов живот на над 3 000 книги с кауза. През целия ден десетки хора оставяха свои любими книги, излезли на пазара през последните години, съобщават от Софийският университет "Св. Климент Охридски".

Благотворителният базар “Купи книга в помощ на Украйна” събра 18 666,36 лева, които бяха дарена на Българския червен кръст целево в помощ на пострадалите в конфликта в Украйна. Благотворителният базар се осъществява благодарение на група доброволци и Студентския Съвет към Софийския Университет.

Поради големия интерес към инициативата организаторите съобщават, че събитието ще се повтори в събота, 26 март 2022 г. от 11:00 до 18:00 часа, отново в Централно фоайе на Ректората на Софийски университет.

И тази седмица всеки може да участва като:

1. Донесе свои книги и ги дари на входа при доброволците, които ще се погрижат да ги изложат на видно място. Приемат се книги през целия ден. Организаторите молят дарените книги да са в добро състояние, по-съвременни и издавани последните 10-15 години. Могат да бъдат донесени книги на български или чужд език – проза, поезия, детски книги, специализирана литература, албуми и селектирани списания.

2. Разгледа изложените заглавия и избере онова, на което иска да даде втори живот в своята библиотека като всички книги, списания и албуми ще се продават на цени от 5 или 10 лева.

3. Дари в нашите запечатани урни.

Всеки може да помогне като:

1. Разпространи събитието в социалните мрежи на своя личен профил, уебсайт или форум.

2. Донесе поне една книга! Колкото повече - толкова по-добре! Ще се приемат книги от 10 ч. сутринта, а официално базарът ще започне в 11 ч.

3. Помогне за каузата като си купи една или повече книги – така помага на нуждаещите се в Украйна и дава нов живот на дарените книги.

Книгите, които няма да бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right