Представят в София втора биографична книга за Стефан Данаилов

-

Снимка: Книгомания

В салона на Народното читалище "Николай Хайтов 1936" в София ще бъде представена биографичната книга "Стефан Данаилов. Игра на живот". Събитието е днес, 6 февруари, от 18 часа.

Програмата на събитието предвижда да бъде показан и филмът "Ламбо от София" - една софийска, много лична история, в която оживява градът с кадри от филми - София от 60-те, от 50-те години до днешни дни.

"Това е втората книга, която направих за Стефан Данаилов. Първата направихме, за щастие, заедно. След което в една от последните ни срещи Стефан Данаилов изпълни една моя заръка - да си събере архива. Хора, като него, нямаха архив, те никога не са предполагали, че някой ще се интересува от техния живот, че това, което правят, е значимо за другите", разказа пред БНР журналистът Георги Тошев, който е автор на книгата и филма за един от най-обичайните български актьори, изиграл над 150 роли в киното, театъра и телевизията.

Тошев разказа за тефтера на Стефан Данаилов, в който много емоционално, но лаконично, е записвал неща, които са го вълнували. Имало е също безценни фотографии, лични неща.  "Когато прочетох този тефтер, не знаех докъде и колко мога да си позволя да публикувам. Нашият негласен договор беше, че хората трябва да знаят достатъчно за публичните личности", отбеляза Тошев.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right