Недялко Йорданов представя в София новата си книга "Не ми се тръгва"

-

Снимка: Facebook

Поетът, драматург и режисьор Недялко Йорданов представя пред публиката в София новата си стихосбирка със заглавие "Не ми се тръгва".

Събитието ще е довечера, 13 февруари, в хотел „Анел“, където заедно с него пред публиката ще застане и Хайгашод Агасян.

В „Не ми се тръгва“ са събрани около 30 произведения, писани през 2022 и 2023 г. „Вече десет години, може би, аз свикнах да публикувам във Фейсбук и съвсем нови стихотворения, и някои от предишните ми стихотворения. Започнах го малко експериментално, да видя какво ще стане. Но това се оказа една страхотна необходимост за мен самия да споделям, а се оказа и необходимост да четат и за много мои приятели, които се събраха в трите ми страници“, обяснява авторът. Той отбеляза, че в „Не ми се тръгва“ са включени и няколко „гневни стихотворения“, в които се отразява гражданската му позиция за съвремието.

След днешното представяне новата книга предстои да има официална премиера на 17 март в театър „Сълза и смях“. „Стана традиционно там всяка година да има нещо като рецитал. Миналата година беше музикален моноспектакъл с музика и текст, мои“, отбеляза поетът. На официалната премиера на „Не ми се тръгва“ той планира да представи стихотворения от книгата, както и да прочете свои по-стари произведения. Ще изпея и няколко нови песни, допълни Недялко Йорданов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right