Спектакъл за възрастни представи Столичния куклен театър

-

Снимка: Столична община

Снощи, на 1 март, на сцената на Столичния куклен театър беше премиерното представление на „Полетът на къртицата“ – авторски моноспектакъл за възрастни на актрисата Полина Христова.

Автор на текста на „Полетът на къртицата“ е Полина Христова, стиховете и режисурата са на Веселка Кунчева, а сценографията и куклите са дело на Мариета Голомехова. Музиката за спектакъла е написана от Милен Апостолов. Хореографията е на Надежда Дичева.

Идеята за представлението „Полетът на къртицата“ се ражда по време на пандемията. Спектакълът разглежда страховете, които потискат същността ни. Заради тях забравяме кои сме, губим се в себе си. Докато най-накрая не ни погълнат.

„Представлението се занимава със страха от живота, който е по-травмиращ от страха от смъртта. Той е абсолютен блокаж. Около тази идея е създадена и сценографията. Първоначално изходихме от това как страхът расте. Страховете стават толкова големи, че в един момент вече те затискат и не можеш да излезеш навън. Спектакълът е вдъхновен и от малките компромиси в живота, които накрая се превръщат в телеса – те ни блокират и смазват“ – споделя режисьорката Веселка Кунчева.

Текстът на Полина Христова е сред финалистите в челната тройка на конкурса за камерна пиеса "Славка Славова" на "Театър 199" през 2018 г. Хореографията е изцяло подчинена на възможностите на куклите.

Един спектакъл, който ни призовава да се обърнем към копнежа да излезем извън себе си. Извън страховете. Извън всичко това, което ни заковава в света на тревогите.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Академичен хор „Гусла“ отбелязва 100 години с празничен концерт...

С тържествен концерт Академичен мъжки хор „Гусла“ ще отбележи своята 100-годишнина. Събитието ще се състои н...

Прочети още keyboard_arrow_right