Изложбата "Поглед към София" като повод за сериозни размишления

-

Снимка: Галерия "Контраст"

Един свеж "Поглед към София" предлага столичната галерия Контраст. Изложбата е с автор младата бургаска художничка Ирина Иванова, за която това е първа самостоятелна изложба.

"Опитвам се да покажа това, което публиката не вижда в забързаното ежедневие - не се обръща внимание на красотата на София. На изложбата показвам само част от колекцията. Ще покажем трийсетина картини, а колекцията е от над 100. " разказва пред БНР младата художничка. По думите ѝ трамваят е свързващата нишка в картините. В картините ѝ публиката ще познае ул. "Граф Игнатиев", площад Св. Неделя, Лъвов мост, Съдебната палата, ул. "Алабин", Градската градина.

Ирина Иванова е художник, чийто пластически почерк и език притежават онази образност и категоричност присъщи на осъзнатото чувство на твореца в себе си. Тези платна пред нас ни разкриват София, градът, който до болка ни е уж познат, но от един нов ракурс с много лица. Художничката ни представя образа на София не като шоу, а като повод за сериозни размишления, отбелязва за изложбата изкуствоведката Розалина Пепеланова.

Откриването на "Поглед към София" ще е утре, 2 април, в 18,30 часа. Експозицията ще може да се разгледа до 21 април.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right