Столична галерия срещна бизнес и дипломация с българската графика

-

Снимка: галерия Графикарт

Близо 60 дами – дипломати, почетни консули и представителки на бизнеса, се събраха в столичната галерия Графикарт на неформална среща, на която да се запознаят, да обменят опит и идеи, и да насочат взаимно усилията си за развитието на отношенията между страните, съобщават организаторите на събитието.

„Бизнесът се среща с дипломацията в среда на изкуството“ е организирано сдружение „Дамски форум“, галерия Графикарт и Посолството на Черна гора в България. Специално за събитието от галерията подредиха специална изложба „Записки за графиката“, в която показва графичните листа на едни от най-талантливите и изявени български графици – Емануела Ковач, Людмил Георгиев, Веселин Дамянов-Вес, Васил Колев – Vassilo, Бранко Николов, Владимир Чукич, Петър Чуклев, Румен Нечев.

Събитието уважи и първият ни дипломат Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи. "Изкуството е мост между хората. А дипломацията е изкуството да допринасяш за постигане на мир, за сближаването на народи и премахването на бариери. С дамите посланици изпращаме силно послание за това, че работейки заедно и доближавайки световете на изкуството, бизнеса и дипломацията, можем да допринесем за повече диалог, мир и ползи за икономиката на региона, на Европа и на света.", отбеляза тя в приветствието си към гостите.

На срещата присъстваха дипломатите на Черна Гора, Австрия, Германия, Украйна, Северна Македония, Румъния, Куба, Ирак, Израел, Словения, Албания, Монголия, САЩ, Южна Африка и др., както и повече от 20 дами, управляващи умело свой собствен бизнес или големи компании, членуващи в Сдружение “Дамски форум”, сред които арх. Весела Маринова, Ирена Комитова, Анна Колева, Диана Пазаитова, Саша Безуханова, Николина Ангелкова и др.

„Записки за графиката“, с куратор международния арт дилър Стефан Стоянов, ще бъде отворена за българските любители на графиката до 20 февруари 2024 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right