Столичната галерия "Ракурси" възобновява изложбите на Ивановден

-

Снимка: Галерия "Ракурси"

Галерията ще покаже картината на Иван Вукадинов „В памет на героите“

 

 


От 2006 до 2011 г. в началото на всяка година изложбите по идея на Николина Джелебова, в чиято основа бяха Иван Вукадинов и Иван Кирков, събираха в галерия "Ракурси" известни художници с името Иван. През различни години в събитието са участвали Иван Стоилов - Бункера, Иван Димов, Иван Андонов, Иван Колев, Иван Милев, Иван Кънев, Иван Нинов, припомня БНР.

Поводът за изложбата е подновеният интерес от Музея на Ватикана към придобиване на картината „В памет на героите“. Произведението участва в изложба на Вукадинов в Рим през 1975 г. Тогава Ватиканският музей проявява интерес към закупуване на работата, но поради отказ от българска страна картината е върната и авторът престава да излага и продава своите произведения в България. През 2022 г. предстои да бъде отбелязан и 90-годишният юбилей на Иван Вукадинов. 

От 7 до 9 януари 2022 г. галерия "Ракурси" ще покаже произведението, което след изложбата ще бъде изпратено във Ватиканския музей.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right