"Топлоцентрала" показва в София българския павилион от Венецианското биенале за архитектура

-

Снимка: Столица.bg

"Топлоцентрала" с гордост представя изложбата „Образованието е придвижване от светлина към мрак". Столичната галерия Топлоцентрала - Куб е домакин на българския павилион, представил страната ни на 18-тото Венецианско биенале за архитектура, което приключи на 26-ти ноември 2023.

Изложбата „Образованието е придвижване от мрак към светлина“, която бе избрана на представи страната ни на международния форум,  е посетена от над 26 000 човека. В Галерията на Центъра за съвременни изкуства Топлоцентрала изложбата е адаптирана, като специално за показването в София е разработена нова част, показваща процеса на създаване и комуникиране на първоначалната идея.

Изложбата търси отговори на множество въпроси, свързани с обезлюдяването и ролята на училището в регионите с намаляващо население. Тя изследва едно различно бъдеще, в контекста на упадък на малките населени места и бягство от селските райони. Представяйки работата на фотографа Александър Думарей, павилионът предоставя платформа за дебати и възможни сценарии за бъдещето.

Предвидена е съпътстваща програма от представяния, лекции и дискусионни панели с международни професионалисти в сферата.  

Експозицията може да се разгледа до 15-ти февруари 2024 г. Изложбата в София се осъществява по покана на РЦСИ „Топлоцентрала” и със съдействието на Министерството на културата, Национален фонд „Култура” и Камара на Архитектите в България. Подробната програма можете да видите на сайта на "Топлоцентрала".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right