В "Квадрат 500" представят "Дъщерята на рамкьора" – аудио пърформанс на Мартина Новакова

-

Снимка: Facebook

В Национална галерия - Квадрат 500 ще бъде представено новото представление на Мартина Новакова по авторски текст. Аудио пърформансът ще бъде на 11 и 12 ноември от 14.00 ч. и 16.00 ч.

Спектакълът е с участието на Димитър Николов, Евгения Ангелова и Валерия Георгиева, с музика и звуков дизайн от Александър Евтимов - Шаманчето. “Дъщерята на рамкьора” е театрално представление на живо и на слушалки, разходка в музея, личен разказ и рефлексия върху изкуството и пресечните му точки с живота и театъра. Аудио пърформансът се провежда за малки групи от до 25 души и предлага интимно преживяване в залите на Квадрат 500.

“Представям си група хора в Националната галерия. Представям си тайно общество, водено от детски глас. Тук са, защото търсят нещо. Поглеждат през рамките. Представям си как изпълняват сложна хореография зa произведение на изкуството. Представям си как две фигури на брега на голяма река гледат как Националната галерия разпъва платна и отплава…”, казва Мартина Новакова.

Събитието е част от образователната програма “Гледане с разбиране” на фондация “Изкуство - дела и документи”, финансирано по проект “Слушане с разбиране” от Столична община - Програма "Култура". Реализира се с партньорството на Национална галерия.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Три спектакъла на Народния театър с юбилейни представления...

Три спектакъла на Народния театър "Иван Вазов" отбелязват тази седмица своите юбилейни представления, съобщават от трупа...

Прочети още keyboard_arrow_right