„Вино от глухарчета“ с премиера за България на сцената на столичния Младежки театър

-

Снимка: Младежки театър „Николай Бинев”

Един от най-великите, красиви, нежни и мечтателни романи в историята – „Вино от глухарчета“ ще оживее за първи път на театралната сцена в България на 22 и 25 ноември от 19:00 ч., съобщават от столичния Младежки театър „Николай Бинев“.

Режисьор на спектакъла и автор на драматизацията е Катя Петрова – една от водещите фигури в българския театър. Под нейната режисура са се родили безброй вълшебни спектакли за деца и възрастни, представяни в държави по целия свят. Честта и удоволствието да достигаме до великолепните и изпълнени с красота думи на Рей Бредбъри дължим на преводача Жени Божилова.

Сценографията и костюмите са дело на Петя Караджова и Юлияна Войкова - Найман, музиката в спектакъла е на композитора Христо Йоцов, мултимедия - Сотир Гелев.

На сцената на Младежкия театър ще видим Александър Йорданов, Ангелина Славова, Анна-Валерия Гостанян, Боян Арсов, Венцеслав Димитров, Димитър Иванов – Мич, Йордан Тинков, Кристина Янева, Ралица Туджаро, Светослав Добрев, София Трейман.

„Вино от глухарчета“ е спектакъл, изпълнен с много обич, отдаденост, вдъхновение и любов, защото „любовта – това е да искаш да преживееш с някого всички годишни времена.“

Лятото на 1928 година е най-подходящото време да бъдеш момче с нови гуменки! Магичен момент, в който времето сякаш е спряло, а наоколо цъфтят глухарчета, зреят ябълки, а ливадите са окосени. Лято, изпълнено с великолепни истории, спомени и приключения. Безгрижни дни на одрани колене, миризма на прясно окосена трева, нови меки кецове, машини на времето и на щастието, обещават от трупата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right