За първи път на българска сцена: "Чест" от Джоана Мъри-Смит

-

Снимка: Столица.bg

За първи път у нас ще бъде представена пиесата "Чест" на Джоана Мъри-Смит - една от най- популярните съвременни автори в Австралия.

Премиерата на спектакъла ще бъде на 4 февруари на сцената на столичния театър 199 „Валентин Стойчев“.

„Чест“ е безпощадно честна пиеса, написана с остро перо, с хумор и изящество. Тя деликатно и смело изследва изпитанията, през които човек преминава за да от-крие най-дълбокото значение на думата обич, разказват от театъра. Режисьорът Ивайло Христов поставя пиесата във високо темпо. На сцената, изградена пестеливо и ефектно, четиримата чудесни актьори играят „на сто“. Събитията преливат едно в друго и се изострят безмилостно. Докато не се стигне до финала, може би малко задъхан, но много лиричен.

По думите на режисьора в тази пиеса има много теми, но може би това, което най-силно го вълнува е как човек се справя с раздялата, със загубата. Всяка една загуба оставя печат върху човека. Как му се отразява, как се променя животът му нататък, как се променя характерът му? Всички герои в „Чест“ преживяват сериозна загуба. При някои това действа оздравяващо, при други – разрушително.

Ивайло Христов отбелязва, че е много щастлив от работата си с четиримата актьори, които пресъздават персонажите в спектакъла - Кристина Янева, Владимир Карамазов, Каталин Старейшинска и Елена Хрант.

"Много ми е любопитно, как ще бъде приета "Чест". Очаквам да усетя срещата с публиката. Защото тая пиеса е някак провокативна, по един много интересен и по-различен начин... Но пък е много хубава!", казва Ивайло Христов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Откриват новия творчески сезон на симфониците в зала "България"...

На 06.10.2023 г. е официалното откриване на новия творчески сезон на Симфоничния оркестър на БНР в зала "България". Глав...

Прочети още keyboard_arrow_right