Кметове на Столична община обсъдиха мерките за възстановяване на щетите от наводнението

Кметове на Столична община и обсъдиха мерките за възстановяване на щетите

Снимка: Столица.bg

Районите кметове на Столична община, чийто райони са пострадали от наводнението, се събра на среща, за да се обсъдят предприетите мерки и превенцията. Всички предложения да бъдат дадени в писмен вид до Постоянната комисия по ред и сигурност към СОС, препоръчаха общински съветници.

На базата на предложенията ще бъде изготвен План за действие за изпълнение на Стратегия за сигурност на Столична община 2021-2027 г. С документа ще бъдат набелязани мерките и посочени необходимите финансови средства и структурите, които ще отговарят за изпълнението на задачите.

Целта на срещата бе да се анализира случилото се, да се изслушат всички държавни и общински звена взели участие в отстраняването на последствията, за да може да се предвидят дейности по превенция и работа на терен при подобни бъдещи неблагоприятни метеорологични условия. Предстои приемане на бюджет за 2021 г. на Столична община и необходимите средства да бъдат заложени за конкретни мерки и инвестиции с цел защита на населението и неговото имущество на територията на общината.

Кметовете на районите “Нови Искър”, “Надежда” и “Връбница”, кметовете на кметства Мировяне, Житен, Кубратово, Кътина, Балша, Мрамор, Волуяк, директора на “Напоителни системи”, началникът на ПБЗН-Нови Искър, директора на дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столична община, директора на дирекция “Сигурност” към Столична община подробно обсъдиха ситуацията и последствията от обилните валежи.

Директорът на дирекция “Аварийна помощ и превенция”  Красимир Димитров подробно информира участниците за действията, които екипите са извършили за спасяването на жителите и имуществото им от придошлите води. Той разказа за работата на поверената му дирекция по предотвратяването на аварийните ситуации – почистването на реките, корекция на речните корита, постоянното наблюдение на състоянието им. Директорът на АПП каза, че в момента се подготвя цялостна програма за бъдещи дейности, която ще бъде готова в началото на февруари.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (27%, 190 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 253 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (2%, 14 Гласове)
 • Нови избори. (27%, 190 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 49 Гласове)
Общо гласували: 696 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спортът във фокуса на заседанието на Столичен общински съвет...

На заседанието си днес,  22 юли градският парламент разглежда редица предложения, които имат за цел стимулирането н...

Прочети още keyboard_arrow_right