Новините в София: Най-важното за деня 1 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 май 2020 г.

От София са излезли близо 40 000 коли за денонощие

Близо 40 000 автомобила са напуснали София за денонощието. Върнатите коли са около 3 000-4 000, а гражданите, на които е отказано да излязат от столицата, са около 7 000-8 000.

Блъснаха велосипедист на бул. "Г.М. Димитров"

Велосипедист е бил блъснат тази сутрин при пресичане на бул. "Г.М.Димитров". И това на пешеходната пътека на кръстовището с ул. "Апостол Карамитев". За инцидента алармира в социалната мрежа кметът на "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Според свидетели става дума за жена. Тя е минавала по зебрата, бутайки колелото си, обясняват в интернет присъствали на ПТП-то.

Мъж напръска с лютив спрей общински служител в Борисовата градина

Нападателят отказал да спазва новите правила за разходка в парковете   Служител на Столична община беше напръскан с лютив спрей от възрастен мъж, който отказал да спазва новите правила за разходка в парковете. Нападателят е задържан и срещу него е образувано бързо производство за хулиганство.

Дезинфекцират и Центъра за бездомни в "Захарна фабрика"

В София продължава ежедневната дезинфекция на спирки, подходи към подлези, рискови места в столицата- като Центъра за временно настаняване в "Захарна фабрика". Тече и обработка на съдовете за смет на домакинства в кв. Факултета, съобщават от Столичен инспекторат.

Плазма от преборили COVID-19 набира кръвният център в София

„Националният център по хематология и трансфузиология в София ще набира и обработка плазма от преболедували и излекувани от COVID-19 пациенти. След това в лабораторията там тя ще бъде обработвана до готовност да бъде предоставяна на болниците за  лечение чрез преливане на болни от коронавируса”.

Ананиев разпореди: Отменя се задължителното носене на маски на открито

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед с днешна дата, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. Документът идва след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб. Страните дискутираха противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

Пада забраната за посещения на паркове и планини

Пада забраната за посещение на паркове и планини от гражданите. Това става ясно от заповед, издадена днес от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. В документа той възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите в природните паркове и планините.

Фандъкова: От 3 май отваряме за разходки Витоша

Природен парк "Витоша" ще бъде отворен за граждани от 3 май, неделя. Това съобщи в социалната мрежа кметът на столицата Йорданка Фандъкова. На днешно заседание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния оперативен щаб е коментирана организацията за отваряне на природните паркове и създаването на организация за излети в планините, за което министърът на здравеопазването издаде заповед.

Трусът от 4,5 по Рихтер в Пловдив усетен и в столицата

Земетресение е регистрирано край Пловдив в 14:01 часа днес. По данни на БАН трусът е бил със сила 4,5 по Рихтер. Епицентърът на труса е на 18 километра от Пловдив - в посока град Раковски. Именно там е било усетено най-силно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right