Новините в София: Най-важното за деня 11 април 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg


Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 11 април 2022 г.

 

Деца със запазени места трябва да се върнат в детските градини в София

Децата, приети в детска градина в София, които не са посещавали заради епидемията от ковид, трябва да се върнат в детското заведение. Местата им се пазят до петък 15 април т. г., предупредиха от Столична община.

"Архитектурно" чудо стърчи в центъра на София

Чудесата в света не са само 7, надгражда ги архитектурната мисъл в София. Поредното "архитектурно" чудо стърчи на центъра на София и се извисява в близост до Театър София. Обаче е законно, установи проверка на Столица.bg.

Новатори: Столична община с програма и проследяващи устройства за хора с деменция

Столична община ще поеме ангажимент да осигурява проследяващи смарт устройства за хора със загуба на паметта. Както е известно, много често семейства и близки търсят своите възрастни родители, загубили се в столицата. Георги Георгиев заедно с общинския съветник д-р Антон Койчев и зам.-кметът по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов съобщиха подробности за проследяващите устройства и за общинската програма.

Обвиниха крадците от гонката в "Младост"

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за кражба на строителни машини, съобщиха от държавното обвинение. Предвид възможността да извършат друго престъпление или да се укрият, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Внесоха предложение за възстановяване името на 36 СУ на ген. Иван Колев

След подписка от страна на жителите на столичния квартал "Борово" и множество разговори по въпроса от 2016 г. насам, общинския съветник от „Демократична България“ Веселин Калановски внесе доклад с предложение за възстановяване на името на училището от "Максим Горки" на генерал Иван Колев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right