Новините в София: Най-важното за деня 12 февруари 2024 г.

Новините в София: Най-важното за деня 12 февруари 2024 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 12 февруари.

25 спасители и 4 кучета търсят затрупания от лавина гръцки скиор на Боровец

Лавина на Боровец затрупа скиор и сноубордисти в ранния следобед, около 14.30 часа. инцидентът е станал в рарйона на Маркуджик 3, съобщги bTV. Пострадали са гръцка група туристи. Около 150 м дължина на лавината, отгоре се отцепи на вивсочина 1,5 - 2 м, разказа пред bTV очевидец на бедствието. Веднага са се обадили на Планинската спасителна служба.

Опасност: Децата в столичния "Обеля" играят със строителни материали

Родителите обясниха, че е имало обещание от строителите работатата по изграждане на площадката да приключат в средата на януари, най-късно до началото на февруари. Работата обаче е спряла и сега на нея са изоставени различни строителни материали, които могат да са опасни за децата. А те няма къде другаде да играят, оплакват се родителите.

100 лева е глобата за разходка на куче без повод в София

Домашният любимец трябва да има поставен микрочип и актуална ваксина против бяс, както и да е регистриран в районната администрация, припомни пред БНТ д-р Божидара Гинчева, началник сектор в Столичен инспекторат. Тя добави, че кучетата могат да се пускат свободно само на специалните площадки за разходка на кучета.

В Студентски град арестуваха 23-годишна на кокаин зад волана

23-годишна жена е задържана от полицаи в Студентски град в София. Причината е, че седнала зад волана след употреба на кокаин, съощиха от Столичната полиция. От МВР потвърдиха, че това известната Мис Силикон Катрин Йорданова. И към момента продължава обискът на управлявания от нея "Мерцедес".

Близо килограм различни наркотици иззеха при акция в софийско, 11 са задържаните

Успешен удар срещу разпространението на наркотици са реализирали и вИхтиман. При проверката на адреса на криминално проявен местен жител те открили в една от стаите 350 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на MDMA. Пликче с доза от същото вещество е било иззето и от проверена в района на учебно заведение 17-годишна девойка. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По първия случай е образувано досъдебно производство, по втория е регистрирана преписка.

Нощни проверки на служители на "Триадица" спипаха заведения нарушители

Част от множеството сигнали на гражданите били и за заведение на ул."Иван Денкоглу" 12. Съседи се жалили за нарушаване на нощната тишина. Проверяващите изискали заявление за работно време и документът не бил представен от собствениците на обекта. За нарушението ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение и налагане на глоби. Внезапните проверки ще продължат и на други места в района, като на места те ще бъдат съвместни с органи на СДВР, НАП, РЗИ и ОДБХ, предреждават от район Триадица.

Софийска РП задържа мъж, втори път пребил майка си в Младост 4

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по НК, което предвижда наказание "лишаване от свобода". Д.Г. вече е осъждан за побой и закана с убийство на майка си, и е излежавал ефективна присъда в затвор. Заради възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 10 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 10 май. Комисията по транспорт поиска км...

Прочети още keyboard_arrow_right