Новините в София: Най-важното за деня 13 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 13 април 2022 г.

 В София задържаха убиеца на полицая Любомир Иванов при спецоперация с барети

При мащабна спецоперация в София, преди минути, е задържан стрелецът на убития на 25 март полицай Любомир Иванов, съобщиха от МВР. В мащабната специализирана полицейска операция са участвали служители на ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ и е проведена под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Председателят на комисията по транспорт в СОС: Без финансиране от държавата градският транспорт ще бъде орязан

Без финансиране от държавата не е изключено общественият транспорт в Столична община да бъде орязан. Това предупреди председателя на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС Карлос Контрера. Днес той участва на кръгла маса, организирана от КТ „Подкрепа“ по тема „Ролята на националния обществен транспорт в условията на пандемия, икономическа, енергийна и финансова криза и последиците от тях“. Общинсикят съветник в София призова общините и държавата да изработят механизъм за дофинансиране на обществения транспорт.

Ауди с врачански номер пострада при катастрофа до НДК (СНИМКИ)

Лек автомобил Ауди с врачанска регистрация пострада при катастрофа на кръстовището при НДК. Няма пострадали хора, щетите са само материални. Автомобилът е ударен отдясно, изкривени врати и отпред. Инцидентът е станал около 14.30 ч. Движението не е затворено и преминаването е нормално. Засега не са ясни точните причините за катастрофата. 

Столична община започва изграждане на кръгово в Дървеница

Започва изграждането на дългоочакваното кръгово кръстовище на бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ в столичния кв. Дървеница, район Студентски, съобщиха от Столична община. От днес, 13 април, стартират строителните дейности по новата и по-сигурна транспортна връзка на едни от най-натоварените пътни артерии в Дървеница, свързващи квартала със Студентски град и Околовръстното.

Спаси София: Да се закрие ЦГМ и да се приеме пакет спешни мерки за градския транспорт

Гражданската организация Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев предлагат да се закрие Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и да се приеме пакет спешни мерки за градския транспорт в столицата. Борис Бонев и транспортният екип на организацията представиха на пресконференция няколко спешни мерки за подобряване на градския транспорт. Както е известно той е във финансов колапс и има риск да бъде напълно спрян заради липса на 200 млн. лв. в бюджета на София.

Улица "Ралевица" в столицата беше преградена от частен имот

Поредна улица в столичния район "Витоша" е блокирана, защото се е превърнала в частен имот, съобщиха живущи в района във Фейсбук. Този път улицата е "Ралевица" в горната част под Околовръстното шосе. Улицата е една от най-оживените в квартал "Манастирски ливади" и се ползва от жителите за връзка с Околовръстното шосе на София.

Велоалеите в София: По-скоро планове и намерения, отколкото нещо изградено

Придвижването с велосипед в столицата е трудно и дори на места - опасно поради липсата на велосипедна инфраструктура. Това каза пред БНР Радостина Петрова от сдружение „Велоеволюция“. Придвижването от крайните квартали до центъра на столицата е за единици хора, добави тя.

Серия от кражби притеснява хората в Симеоново

Жителите на столичния квартал Симеоново се оплакват от серия кражби от домовете, която продължава вече месец, разказа Нова телевизия. За седмица са обрани шест къщи, а общо потърпевшите са близо 30. Последният случай е от понеделник срещу вторник през нощта, когато крадците отмъкнали бижута, пари и ключовете на всичките автомобили на семейството.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 6 май. Митничари на Калотина иззеха 24 5...

Прочети още keyboard_arrow_right