Новините в София: Най-важното за деня 14 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 февруари 2020 г.

Главният секретар на МВР: Арестуваният зам.-шеф на III РПУ е бил началник на джебчийски кражби

Шеф на сектор джебчийски кражби е бил арестуваният преди два дни зам.-шеф на III РПУ в София. Това уточнява главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова телевизия.

Глобиха ГБС- Инфраструктурно строителство за замърсяване на пътно платно

Една от най-големите строителни компании у нас ГБС-Инфраструктурно строителство е санкционираха, съобщават от Столичен инспекторат на сайта си. Инспекторите от сектор "Контрол по замърсяване от строителство" са наложили глоба на ръководителя на обект на компанията.

С всички сертификати: През март пак монтират люлката за инвалидни колички в "Св. Троица" (СНИМКИ)

Договорът на консултанта със "Зелена система" за безопасност на съоръженията на детските площадки е за 3 години и 70 000 лв. Първата, но не последна специализирана люлка за деца в инвалидни колички отново ще монтирана през март т. г., но вече с още повече сертификати за сигурност, научи Столица.bg.

"Левски" с шествие преди софийското дерби с ЦСКА в събота

След среща с представители на феновете от СДВР са предприети железни мерки за охрана на обществения ред в столицата Феновете на "Левски" София ще проведат шествие по столичните улици преди вечното дерби с ЦСКА в събота. В 12.30 часа клубът съвместно с Националния клуб на привържениците на "сините", ще минат по центъра на София под надслов „Левски, ти си всичко за нас“.

Фенове събраха за ден над ½ от дълга на „Левски“ към НАП

Само за едно денонощие „сините“ фенове са събрали по новата сметка на клуба повече от половината сума, дължима към края на февруари към НАП, съобщава БТВ. 143 000 лв трябва да бъдат платени на НАП. Толкова е вноската, която е била определена при разсрочване на задълженията на „Левски“.

Затвориха метростанция „Лъвов мост“ заради забравен багаж

Подаден е сигнал за забравен багаж на метростанция „Лъвов мост“, съобщава БТВ. В момента на мястото има екипи на пожарната и полицията.

Светофарите на бул.‘Витоша“ светят в унисон с празника

За поредна година от Столична община повдигат настроението с инициатива за празника на влюбените, съобщава БТВ.

Петима задържани при акция на полицията в Самоков, сред тях е и Таратора

МВР провежда акции срещу битовата престъпност във Враца, Монтана и Пазарджик Петима мъже са арестувани в Самоков при акция на полицията в града от рано тази сутрин. Сред задържаните е и известния с разпространение на наркотици Таратора.

За Германия заминаха 22 кучета от „Екоравновесие“

Днес екипът на „Екоравновесие“, доброволци и представители на германската неправителствена организация „Щройнерхилфе Булгариен“ изпратиха 22 кучета при осиновителите им в Германия, споделят от дружеството.

Парфюмерия си изхвърли кашоните на детска площадка

Детска площадка в столичния квартал "Изток", район Изгрев осъмна затрупана с отпадъци. Детския пясъчник е затрупан с кашони. Снимката бе публикувано от бдителен гражданин в социалната мрежа.

Започва разработка на бранда София като туристическа дестинация

Започваме подготовката за създаване на продуктов бранд  за София като туристическа дестинация. Работата по него ще започне през тази година. Това е изключително важна е темата и винаги предизвиква дискусии.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 17 – 21 февруари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Задръстване по столичния бул.“България“(СНИМКИ)

Огромно задръстване има по бул. „България“ в столицата от НДК към „Гешов“, видя Столица.bg.

 Задържаха Данчо Катаджията в „Пирогов“

Данчо Катаджията или Йордан Петков е арестуван в „Пирогов“, съобщава Нова ТВ. Петков е бил настанен в Кардиологията с фалшива диагноза, твърдят от полицията. След ареста е бил откаран в ловешкия следствен арест.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right