Новините в София: Най-важното за деня 14 октомври 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 14 октомври 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 октомври.

Мъж е в безсъзнание след жестока катастрофа на Околовръстното към Драгалевци

Още с пристигането на линейката, медицинският екип изважда пострадалия от едната кола и установяват, че е в бъзсъзнание и спряла сърдечна дейност.  Веднага започват да му правят сърдечен масаж и изкуствено дишане (CPR), за да го спасят. Пострадалият е откаран в болница.

Първите курсанти-военни лекари получиха офицерски пагони във ВМА-София (СНИМКИ)

17 курсанти от първия в историята на България випуск по специалността „Военен лекар” получиха своите офицерски пагони на официална церемония във Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от Военна болница. Обучението им стартира през 2017 г. по тристранна програма на ВМА, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и петнадесет от 17-те военни лекари от Випуск 2023 завършват с отличен успех.

Такси се наниза на мантинелата на тротоара на "Сливница" и "Опълченска" (ВИДЕО)

Жълтият автомобил изхвърчал от пътното платно и се нанизал на мантинелата на тротоара. Преградното съоръжение е спряло колата да не помете хората на тротоара.

Софиянци са доволни от новите довеждащи линии до метрото

Линиите се движат в делнични дни от 5:50 до 22:45 часа на интервал между 15 и 20 минути.  Електробусите на довеждащите линии спират по основните спирки на градския транспорт в районите, с което дават удобна връзка за прекачване. Освен това спират и по допълнителни точки за слизане/качване на пътници по 2 начина.

ЦИК: 1 млн. лв. за 3 години струва съхраняването на машините за гласуване в частен склад

Близо 55 000 лв. без ДДС е наемът за съхранението на машините за гласуване в периодите, в които няма избори. А когато има - цената е около три пъти по-висока, защото се трупат и логистични разходи, коментира Матева. Добави още, че по-евтино ще бъде машините за гласуване да се пазят в държавен склад, но засега не се получава. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right