Новините в София: Най-важното за деня 14 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 14 септември 2020 г.

Улици в "Кръстова вада" се оказаха частни, затвориха ги

Физическа охрана спира хората, които искат да минат по улици в столичния квартал "Кръстова вада", район "Лозенец". Причината- улиците се оказали частни, разказват от Нова телевизия.    „Преди няколко дни улицата беше затворена. Беше поставен знак от някого, но не знаем от кого точно. Да, това е улица с къщи, хубаво, има обаче частно училище”, обясни пред камерите служител в медицински център, разположен в затворената улица.

Празникът на "Красно село" почита Иван Вазов

Район "Красно село" кани на празника си на 18 и 19 септември. Проявата е тематично свързана със 170 годишнината от рождението на кръстника на района и гений на българската литература Иван Вазов.

Три готвачки от детска градина в "Дружба" с положителни проби за COVID-19

Случай на коронавирус в 88-а детска градина в столичния квартал "Дружба". Става дума за три готвачки, съобщават от БНТ.    От Столичната община съобщиха за медията, че градината работи. На персонала ще бъдат направени PCR тестове.

Като по филмите: Полиция преследва бус в насрещното по "Цариградско шосе"

Кадри като от филм с преследване на бус от полицията, и то в насрещното, са се разиграли в нощта на петък срещу събота в столицата. И то на "Цариградско шосе". За екшъна разказват от Нова телевизия.    Всичко почнало кротко- просто като полицейска проверка. Шофьорът обаче не спрял при екипа на „Пътна полиция”. А натиснал газта. 

Събарят филиала на 116 ДГ в Павлово, сериозно разширяват сградата

Борис Бонев внася доклад за последователни решения за недостига на места в ясли и градини в София Още една детска градина ще бъде значително разширена. В сряда на 16 септември ще се направи първа копка на нова сграда на филиала на 116 детска градина на бул. Пушкин 2 в кв. Павлово, район Витоша-Столична община, научи Столица.bg.

Столична община финансира с 81 000 лв. инсталация "Един човек" на мавзолея

12-метровата интерактивна фигура ще бъде покрита с 40 LED дисплея, които ще излъчват динамично визуално съдържание Нова интерактивна инсталация ще се издигне на площадката на мавзолея в центъра на София. Изграждането започва до края на септември. Проектът "Един човек" се финансира с 81 000 лв. по програма "Навън".“ на Столична община. Планирано е монтажната работа да приключи до средата на октомври.

Кулинарни производители празнуваха на Фестивал на Розовия домат в столицата

Maлките кулинарни производители участваха и празнуваха традиционния Фестивал на Розовия домат от 11 до 13 септември в столицата. Организатор на четвъртото издание бе МЕТРО Кеш енд Кери България. Тази година събитието се проведе в първия street food комплекс в София Quartal Food Park, където десетки производители се включиха със своята продукция. Целта на  събитието е да се подкрепат местните производители, част от програмата "Отгледано с грижа в България".

Второ РПУ издирва 45-годишен мъж в София

Второ РУ на СДВР издирва Тодор Найденов Тодоров от София. 45-годишният мъж е в неизвестност от 3 септември т. г. Мъжът е висок около 185 см, нормално телосложение, прошарена коса и пъстри очи. Бил е облечен с тъмна камуфлажна тениска с къс ръкав, къси карирани панталони и черни маратонки, съобщиха от СДВР.

През нощта ограничават движението в тунел „Витиня“

Тази нощ, в продължение на 3 часа ще бъде спряно движението в тръбата в посока Варна на тунел „Витиня“, съобщават от АПИ. От 0:30 ч. до 3:30 ч. на 15 септември спират движението в тръбата за Варна на АМ „Хемус“. Ремонтни дейности ще бъдат извършени през нощта, за да не се затруднява движението. Във времето на ремонтни дейности трафикът ще се отклонява през обходен маршрут по път I-1 Ботевград – София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right