Новините в София: Най-важното за деня 17 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 17 април 2020 г.

Военен самолет транспортира 7-годишно в спешно състояние от Варна до София

Военен самолет "Спартан" и екип от авиобаза "Враждебна" транспортираха 7-годишно дете в спешно състояние от Варна към София. Това съобщиха от Военното министерство. Детето е било настанено за лечение в болница "Св. Марина" в морската столица.

БДЖ: Влаковете до и от София няма да спират на гарите на територията на града

Поетапно се осъществява допускането на сутрешните влакове в Централна гара София. От 10:00 ч. ще бъде възстановено и движението на композициите, които заминават от гара София. До момента не се допуска заминаване на влакове от Централна гара София.

В столичния "Гоце Делчев" се радват на нова пешеходна алея

Нова пешеходна алея беше изградена в софийския квартал "Гоце Делчев", район Триадица. Новата придобвика на бул. "Тодор Каблешков" отдава се очакваше от жителите.

Със заповед спряха полетите от и до Обединеното кралство

Полетите в София от и до Обединеното кралство и Северна Ирландия са забранени от вчера. Затварянето стана със заповед на директора на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" Станимир Лешев.

Заради Великден: Без коли по улиците в района на "Св. Александър Невски"

Заради предстоящите Великденски празници се въвеждат промени в движението на автомобилите в централната част на София, съобщиха от Столична община. Мерките се правят, за да се предотврати  струпването на голям брой пътни превозни средства.

Удължават безплатното паркиране в зоните в София до 26 април

С нова заповед е удължен срокът за безплатно паркиране в синя и зелена зона в София, научи Столица.bg. Предложението за възстановяване на синя зона не е прието.

Роми пребиха собственик на автосервиз в Захарна фабрика (ВИДЕО)

Мъжът от автосервиза направил забележка за липса на маска, екшънът става на ул. „Билянини извори” в близост до кметството на "Илинден"

Директорът на СДВР: Има един задържан при недоволство във "Факултета"

При недоволството във „Факултета“ има задържан един нарушител .Той се оказал с ограничителна заповед. Това каза пред журналисти в квартала директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той посочи, че до полицейско присъствие на място се е стигнало, след като жена е потърсила униформените, защото е била нападната.

Фандъкова с разяснения за пътуването в София и населените места около нея

Кметът Фандъкова се обърна с емоционално послание към столичани в социалната мрежа. Към тези, които спазват наложените правила за изолация, и към тези, които смятат, че не трябва да ги спазват. И заради това препълниха магистралите, пътувайки към роднините си за Великден.

И село Балша е затворено, има КПП-та

Блокадата е по желание на местните жители заради разпространението на COVID-19, ще продължи само през празничните дни Село Балша, район Нови Искър също е с блокирано и има изградени КПП с полицейски екипи, Сигнал до Столица.bg.  подадоха жители на селото. Никой не ни е предупредил.

Възстановено е разписанието на влаковете, тръгващи от София

Движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече е нормализирано и всички композиции се движат по разписание. Това съобщиха от БДЖ. До 10:00 ч. тази сутрин машините от Централна гара не заминаваха във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до град София.

До вторник ще е затворена Централната автогара в София

Централната автогара в София спря работата си в 15.00 часа днес, съобщи БНТ. Всички автобусни превози са преустановени. Последният курс бе за Видин.

НОИ хвана фалшиви обезщетения и болнични за 6,5 милиона лева

Над 9000 разпореждания за възстановяване на 6,5 милиона лева за неправомерно получени болнични и обезщетения е издал Националния осигурителен институт през 2019 г., сочи първият бюлетин за тази година, съобщиха от НОИ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 април. Шофьор с отнета книжка катастр...

Прочети още keyboard_arrow_right