Новините в София: Най-важното за деня 18 октомври, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 октомври 2019 г.

Подготвят маршрутите за тротинетки и велосипеди в София

Трасетата, където да бъде позволено транзитно минаване на тротинетки и велосипеди в столицата, се подготвят в момента от експерти на "Зелена София" към Асоциацията за развитие на София.

След 6 часа вързана за скенер, преместиха жена за лечение в София

Възрастна жена прекара 6 часа вързана за скенера след изследване в болницата в Павликени, и след инцидента е преместена за лечение в белодробна болница в София. Тя била заключена и забравена от лаборантка. За безотговорното отношение съобщават нейните роднини пред Нова телевизия.

Гори 16-етажен блок в "Сердика" (СНИМКИ)

Пламъци излизат от апартамент на 16-етажен блок в столичния "Сердика". Огънят бушува на последния етаж на бл. 12. Пожарът е пламнал преди минути и мястото вече има екипи на пожарната.

Безплатни прегледи за остеопороза в "Майчин дом"

Безплатни прегледи за остеопороза ще има от 21 до 23 октомври в столичния "Майчин дом". Инициативата се прави по случай Световния ден за борба с остеопорозата (20 октомври). Изследванията ще се извършват в Консултативно-диагностичен блок към болницата (кабинет 206) между 09:00 и 12:00 часа. Необходимо е предварително записване.

Частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

Има частично подобрение в състоянието на актьора Стефан Данаилов, съобщи Нова телевизия. Той вече диша самостоятелно, макар и с помощ. Общото му състояние обаче продължава да е критично.

"Княжево" излиза на протест срещу реверсивното движение

 Хората от "Княжево" излизат на протест на 20 октомври. От 16 часа при трамвайното колело в квартала ще се съберат всички, които са против постоянното реверсивно движение и срещу увеличаващия се транзитен трафик в кварталните улички. Гражданите искат и да започне някакъв диалог с АПИ. Организатори са от Сдружение за "Княжево".

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 21-25 октомври

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Пожарът в "Сердика" тръгнал от стара печка с реотан

Пожарът  в столичния квартал "Сердика" тази сутрин е тръгнал от стара печка с реотан, твърди Нова телевизия. Има трима пострадали. Двама от тях са употребили алкохол и наркотици. Единият е криминално проявен.

Деца в риск се състезаваха в 4 спорта на "Академик" в София

Ученици от Домовете за деца лишени от родителски грижи в София и страната показаха завидна спортна амбиция и хъс на Зоналния турнир в столицата. Турнирите бяха на спортната база "Академик".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 април. Шофьор с отнета книжка катастр...

Прочети още keyboard_arrow_right